Tri miliona dinara za zrenjaninske poljočuvare
Foto: KURIR

Tri miliona dinara za zrenjaninske poljočuvare

Srbija -
Poljočuvarska služba postoji pet godina, a 28 zrenjaniskih poljočuvara uspešno obavlja svoj posao, štiteći oko sto hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta

ZRENJANIN - Vojvođanski sekretarijat za poljoprivredu je kroz program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta odobrio tri miliona dinara za opremanje poljočuvarske službe i nadzora u Zrenjaninu.Načelnik Odeljenja sa lokalni ekonomski i ruralni razvoj Zrenjanina Stojan Kralj rekao je da će zahvaljujući toj pomoći biti znatno poboljšan rad poljočuvarske službe na teritoriji Grada Zrenjanina.

"Poljočuvarska služba postoji pet godina, a 28 zrenjaniskih poljočuvara uspešno obavlja svoj posao, štiteći oko sto hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta", istakao je Kralj.

Kako je dodao, od formiranja službe na teritoriji Grada Zrenjanina podneto je par stotina prekršajnih prijava protiv kradljivaca i građana koji su nanosili štetu na tuđim poljoprivrednim usevima.

"Poljočuvarsku službu već tri godine pomaže Pokrajina koja je sufinasiranjem doprinela tome da poljočuvari uspešno obavljaju svoj posao, a zahvaljujući novim ulaganjima očekuje se unapređenje i još efikasniji rad ove službe", ocenio je Kralj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track