U Subotici udvostručena potrošnja gasa
Foto: Tanjug

U Subotici udvostručena potrošnja gasa

Srbija -
Dnevna potrošnja gasa u prethodnom periodu kretala se oko 50.000 kubnih metara dnevno, a danas će, kada je skala termometra u Subotici u minusu, potrošnja biti oko 90.000 kubnih metara

SUBOTICA - Potrošnja gasa za zagrevanje oko 10.500 korisnika subotičke toplane porasla je za gotovo polovinu u odnosu na prethodni period, a sistem je u tehničkom i smislu snabdevanja energentima stabilan, izjavio je direktor ovog preduzeća Pero Rikić.

Direktor Rikić je precizirao da se dnevna potrošnja gasa u prethodnom periodu kretala oko 50.000 kubnih metara dnevno, a da će danas, kada je skala termometra u Subotici u minusu, potrošnja biti oko 90.000 kubnih metara gasa.

"Ni danas, kao ni za mesec i po dana grejne sezone nije bilo nikakvih većih problema na sistemu daljinskog grejanja oko 10.500 korisnika, a takođe je stabilno i snabdevanje energentima", rekao Rikić.

On je dodao da gasa ima dovoljno, dok se mazut drži u pripravnosti i biće korišćen na niskim temperaturama kada dođe do vršnih opterećenja.

"Na osnovu dosadašnjeg toka grejne sezone možemo očekivati da i u narednim nedeljama i na niskim temperaturama sve bude u redu. Naš daljinski sistem je stabilan i u tehničkom i u smislu snabdevanja energentima", zaključio je Rikić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track