Ješić: Nije potrebno proglašavanje vanredne situacije
Foto: Dado Djilas

Zasedao Pokrajinski štab

Ješić: Nije potrebno proglašavanje vanredne situacije

Srbija -
Pokrajinski štab za vanredne situacije uputio inicijativu nadležnim republičkim ministarstvima da se sistemski i trajno reši pitanje zabrane teretnog saobraćaja u slučaju snežnih padavina

NOVI SAD - U ovom trenutku nije potrebno uputiti predlog Vladi Vojvodine da proglasi vanrednu situaciju na teritoriji Pokrajine, jer posledice snežnih padavina nisu bile takvog inteziteta da ih nije bilo moguće sprečiti delovanjem nadležnih službi, izjavio je komandant Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Goran Ješić.

Na današnjoj sednici Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, kojoj je prisustvovao i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić zaključeno je da se problemi mogu brže i efikasnije rešavati uspostavljanjem stalne komunikacije i saradnje između Pokrajinskog štaba za vanredne situacije i okružnih i opštinskih štabova, kao i sa Sektorom za vanredne situacije MUP-a i Vojskom Srbije.

Pokrajinski štab za vanredne situacije uputio je inicijativu nadležnim republičkim ministarstvima da se sistemski i trajno reši pitanje zabrane teretnog saobraćaja u slučaju snežnih padavina.

Na taj način bi se, kako je istaknuto, na vreme izbegli zastoji u saobraćaju na autoputu i magistralnim putevima, koje su prouzrokovali kamioni i cisterne.

Zaključeno je i da Pokrajinski štab za vanredne situacije uputi nalog putnim službama da nastave sa čišćenjem snega na svim putevima u Vojvodini, kao i svim javnim i kumunalnim preduzećima, a takođe i privatnim preduzećima koja su ponudila svoju mehanizaciju za izvlačenje iz snega.

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, zadužen je da reši način i mogućnost za angažovanje preduzeća za održavanje i čišćenje puteva, čiji su računi u blokadi, kako bi zaposleni u tim preduzećima dobijali naknade za obavljeni posao.

To se posebno odnosi na preduzeće za održavanje puteva u Zrenjaninu i srednjem Banatu.

S obzirom da je zadatak Pokrajinskog štaba za varedne situacije spasavanje ljudi i imovine u vanrednim situacijama, donet je i zaključak da se, u slučaju potrebe, Crveni krst u saradnji sa drugim nadležnim organima, posebno angažuje u zbrinjavanju socijalno ugroženog stanovništva, kao i u slučaju azilanata u Subotici.

Pokrajinski štab za vanredne situacije ima celodnevno dežurstvo, aktivirani su telefoni 021/487-42-65 i 021/487-42-88 za pomoć građanima u rešavanju problema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track