Buldožer čistio sneg ispred pogrebne povorke

Problemi u Topličkom okrugu

Buldožer čistio sneg ispred pogrebne povorke

Srbija -
U planinskom selu Igrište, koje se nalazi na oko 1.000 metara nadmorske visine, sneg je dostigao visinu od oko 35 cemtimetara

KURŠUMLIJA - Sneg koji od noćas neprestano pada u Topličkom okrugu stvorio je mnogo problema. Najteže je u planinskim selima do kojih mogu da stignu samo terenska vozila."Opština Kuršumlija angažovala je danas građevinsku mašinu da očisti put do groblja u selu Tnava, kako bi porodica mogla da sahrani umrlog. Sva dostupna mehanizacija Komunalnog preduzeća angažovana je na čišćenju snega. Putevi se čiste po prioritetu", kaže Goran Đordević, direktor Direkcije za izgradnju opštine Kuršumlija, koja je zadužena za održavanje puteva.Slobodan Urošević iz planinskog sela Igrište, koje se nalazi na oko 1.000 metara nadmorske visine, kaže da je sneg dostigao visinu od oko 35 cemtimetara i da i dalje pada."Mi smo navikli da budemo po par meseci tokom zime odsečeni, pa smo se pripremili. Jedino je problem što je većina stanovnika u poodmaklim godinama pa ako se razbole, teško mogu da stignu do lekara", kaže Urošević.Slična je situacija u Prokuplju i Blacu gde se saobraćaj odvija veoma otežano. U "Niš ekspresu", koji obavlja prevoz putnika u Topličkom okrugu, saznajemo da se situacija menja iz časa u čas i da su neke linije skraćene.

Više pacijenata u bolniciZbog snega i hladnog vremena povećan je priliv pacijenata u Opštu bolnicu u Prokuplju."Zbog pada i okliznuća zbrinuto je ukupno sedam pacijenata od kojih je troje zadobilo teže telesne povrede, odnosno prelom nekog ekstremiteta", kaže Jelena Pantović, portparol bolnice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track