Svi putni pravci u Pomoravskom okrugu prohodni
Foto: Beta

Svi putni pravci u Pomoravskom okrugu prohodni

Srbija -
Nastavljeno je čišćenje lokalnih puteva, a autobusi jutros mogu i do pet sela podno Crnog vrha, do kojih juče nisu mogli, rekao gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović

JAGODINA - Na području Pomoravskog okruga sneg ne pada od juče, svi putni pravci su prohodni, a Sektor za vanredne situacije i Vatrogasno spasilačka služba nisu dobili ni jedan poziv za pomoć, izjavila je jutros portparol Policijske uprave u Jagodini Gordana Cvetić.Ona je dodala da su se tokom jučerašnjeg dana i noćas dogodile svega dve saobraćajne nezgode, obe na autoputu Beograd - Niš. Sve su sa materijalnom štetom i bez povređenih lica. Uzrok su sneg i neprilagođena brzina kretanja vozila uslovima puta, napomenula je Cvetić.

Komadant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović izjavio je da je grejanje u Jagodini dobro, kao i snabdevanje vodom, strujom, gasom, lekovima, životnim namirnicama, sve firme i ustanove rade.On je dodao da je nastavljeno čišćenje lokalnih puteva i da autobusi jutros mogu i do pet sela podno Crnog vrha, do kojih juče nisu mogli.

Grejanje u svim opštinama regiona i snabedevanje električnom energijom, gasom i vodom je u redu, kao i snabdevanje prodavnica živežnim namernicama i lekovima, rečeno je Tanjugu telefonom iz opštinskih štabova za vanredne situacije.

Sve škole u okrugu jutros rade, uključujući i osnovne škole u selu Vojska u opštini Svilajnac i Stenjevac i Lipovica u opštini Despotovac, koje juče nisu radile, izjavio je načelnik Školske uprave za Pomoravski okrug u Jagodini Života Starčević.

U Pomoravskom okrugu jutros je vedro, sunčano i hladno, a temperatura izmerena u Hidrometereološkoj stanici u Ćupriji je minus 14 stepeni Celzujsovih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track