Opozicija najavljuje promenu vlasti u Despotovcu

Demokrate bez kvoruma

Opozicija najavljuje promenu vlasti u Despotovcu

Srbija -
Ujedinjena opozicija, koju čine koalicija oko SNS i SPS, PUPS i JS danas izvršila opstrukciju sednice da bi pokazali da na drugoj strani ne postoji većina

DESPOTOVAC - Sednica Skupštine opštine Despotovac danas nije održana jer odbornička većina DS-URS, koja zajedno ima 25 od 45 odbornika, nije mogla sakupiti kvorum.

"Ujedinjena opozicija, koju čine koalicija oko SNS (SNS,NS,DSS) i SPS, PUPS i JS je izvršila opstrukciju sednice da bi pokazali da na drugoj strani ne postoji većina", saopštio je danas Opštinski odbor SPS u Despotovcu.

Predsednik Opštinskog odbora SNS i generalni direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica Vladan Milošević naveo je u saopštenju da je "sazrelo vreme da se prekomponuje vlast u Despotovcu, po uzoru na republičku" i da će se to pokazati narednih nekoliko dana "kada će potpisima odbornika biti sazvana vanredna sednica Skupštine opštine Despotovac i kada će se promeniti vlast".

Na današnju zakazanu sednicu SO u 10 sati su došli samo lokalni mediji i stručna služba Opštinske uprave. U zakazano vreme nisu se pojavili ni odbornici DS ni URS "jer su međusobno potpuno razjedinjeni", stoji u pisnoj izjavi predsednika Opštinskog odbora SPS Dejana Nenadovića.

"Većina njihovih odbornika je izjavila da više neće da se odaziva pozivu jer su shvatili da vrh DS u Despotovcu brine samo o sebi, a ne o odbornicima", tvrdi Nenadović.

Predsednik Opštinskog odbora SNS Milošević ističe da je opozicija danas "želele da pokaže da su mnogobrojne konferencije za novinare DS i URS, koje im mimo svih dogovora koalicije na nivou države, daju podršku centrale, lažne i da oni više nemaju većinu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track