Pomor riba u Aleksandrovačkom jezeru
Foto: Sasa Urosev

Vranje

Pomor riba u Aleksandrovačkom jezeru

Srbija -
Veterinarskoj inspekciji naloženo da ispitivanjem uzetog uzorka uginule ribe utvrdi da li je mogući uzrok uginuća bolest

VRANJE - Inspekcija Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja saopštila je danas da je u Aleksandrovačkom jezeru u blizini Vranja došlo do uginuća ribe, a Veterinarskoj inspekciji je naloženo da ispita da li je uzrok uginuća bolest.Prema saznanjima Inspekcije, iz zaleđenog jezera naziru su primerci uginule krupnije ribe i riblje mlađi. Takođe, inspektori su utvrdili da dotok vode u jezero ne postoji i u blizini nema zagađivača.

Veterinarskoj inspekciji je naloženo da ispitivanjem uzetog uzorka uginule ribe utvrdi da li je mogući uzrok uginuća bolest.

Vodni inspektor nije uzeo uzorak vode, što spada pod ingerencije Ministarstva poljoprivrede.

Inspekcija Ministarstva je naložila korisniku dela Ribarskog područja Asocijaciji "Veternica - Vlasina" da prikupi uginulu ribu, kao i da preduzme druge mere potrebne da utvrdi o kojoj vrsti ribe je reč i koje je uzrasne strukture.

Na pomenutoj lokaciji u prethodnom periodu vršena je translokacija ribe iz jezera, a januara 2012. godine poribljavanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track