Ljajić: Otklonićemo prepreke za investiciju Džinsi Istanbula

Leskovac

Ljajić: Otklonićemo prepreke za investiciju Džinsi Istanbula

Srbija -
Ta kompanija ulaže šest miliona evra i nadam se da će na proleće započeti gradnju fabrike, kazao ministar trgovine i telekominikacija Rasim Ljajić

LESKOVAC - Ministar trgovine i telekominikacija Rasim Ljajić obećao je danas da će država ukloniti administrativne prepreke za gradnju fabrike turske firme Džinsi Itanbul u Leskovcu, u kojoj će biti zaposleno 1.000 radnika.

Reč je kompaniji koja u zakupljenom prostoru u Leskovcu sa oko 150 radnika proizvodi odeću od džinsa za poznate svetske brendove i koja mesecima pokušava da dobije neophode dozvole za gradnju nove fabrike.

"Nećemo ni na koji način dozvoliti da ta investicija bude ugrožena. Ta kompanija ulaže šest miliona evra i nadam se da će na proleće započeti gradnju fabrike", kazao je Ljajić posle sastanka sa predstavnicima kompanije i gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem.

Džinsi Istanbul je od lokalne saouprave dobio lokacijsku dozvolu za gradnju fabrike, ali je nedostajala saglasnost države o zaključenju ugovora između Grada Leskovca i turskog poslodavca o davanju u zakup zemljišta od 4,2 ara na period od 99 godina.

Ljaić je kazao da će država platiti 23 miliona dinara izvođaču zemljanih radova, umesto lokalne samouprave.Turska kompanija je od Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) dobila subveciju od 4.000 evra po svakom zaposlenom radniku.

"Od ogromne je važnosti i glavni uslov da Srbija izađe iz krize, da privuče što više stranih investitora. Mi ćemo od Preševa do Subotice ići svuda tamo gde postoji i jedan problem, kada se radi o njihovom poslovanju u Srbiji", istakao je Ljajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track