Bujanovac za slobodan prelazak administrativne linije

Žestoko u skupštinskm klupama

Bujanovac za slobodan prelazak administrativne linije

Srbija -
O ovoj tački dnevnog reda vodila se žestoka rasprava između albanskih partija u opoziciji i srpskih partija koje su na vlasti. U nekoliko navrata došlo je do verbalnog napada između albanskih odbornika na relaciji vlast-opozicija, a malo je falilo da dođe i do fizičkog obračuna

BUJANOVAC - Odbornici Skupštine opštine Bujanovac izglasali su zaključak u kome se od vlada Srbije i Kosova traži da u pregovorima koji se vode uz posredovanje Brisela uzmu u razmatranje i zahtevi građana ove opštine za slobodni prelazak administrativnih linija.

U zaključku se od pregovarača traži da se založe za obostrano ukidanje takse za osiguranja vozila prilikom prelaska administrativnih punktova, da se obostrano priznaju sva dokumenta, uljučijuči izvode rođenih, umrlih, vozačke dozvole, zdravstvena dokumenta, diplome svih nivoa obrazovanja i da se omogući slobodan protok robe sa obe strane.

Za ovaj zaključak su glasali svih 23 odbornika vladajuće većine, dok su predstavnici opozicije tokom glasanja napustili skupštinsku salu.

O ovoj tački dnevnog reda vodila se žestoka rasprava između albanskih partija u opoziciji i srpskih partija koje su na vlasti.

U nekoliko navrata došlo je do verbalnog napada između albanskih odbornika na relaciji vlast-opozicija, a malo je falilo da dođe i do fizičkog obračuna u skupštinskim klupama.

Vlast u Bujanovcu čine Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija sa 12 odbornika, Grupa građana "Stojanča Arsić" sa pet odbornika, Koalicija oko DS-a sa četiri i SNS-a dva odbornika.

S druge strane, u opoziciji su tri albanske stranke - Partija za demokratsko delovanje sa devet odbornika, Partija za demokratski progres sa šest i Demokratska unija Albanaca sa tri odbornika.

Predsednik opštine Bujanovac je Nagip Arifi iz DP, a njegov zamenik je Stojanča Arsić iz istoimenovane Grupe građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track