Usvojen budžet Kruševca, za investicije 27 odsto

Usvojen budžet Kruševca, za investicije 27 odsto

Srbija -
Prvi put je urađen i trogodišnji plan kapitalnih investicija koje su rangirane po prioritetima, rekao gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić

KRUŠEVAC - Odbornici skupštine grada Kruševca usvojili su danas budžet za 2013. u iznosu od 3,055 milijardi dinara koji je veći za 16, 8 odsto u odnosu na ovogodišnji.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić je, predstavljajući budžet za 2013, kazao odbornicima da je prvi put urađen i trogodišnji plan kapitalnih investicija koje su rangirane po prioritetima.

Reč je o završetku izgradnje istočne zaobilaznice, kupališta na Rasini, regulaciji Ribarske reke, reke Rasine i Garskog potoka, kao i uvođenju energetske efikasnosti u školama i vrtićima.

Jedan od značajnijih projekata je i rekonstrukcija distributivnih toplovoda u Gradskoj toplani, kao i izgradnja višeetažne garaže.

Planirana su i sredstva od 22 miliona dinara za otkup zemljišta.

Kako je kazao pomoćnik gradonačelnika za finansije Miroljub Ćosić, investicije u budžetu za 2013. čine 27 odsto i iznose oko 800 miliona dinara.

Prema Ćosiću, Fond za poljoprivredu u idućoj godini iznosiće 51, 5 miliona dinara za 16 miliona dinara više nego do sada.

Veća sredstva će biti izdvojena i za subvencionisanje zapošljavanja, oko 56 miliona dinara.

"Budžet za iduću godinu nije ni razvojni, ni socijalni, ovo je budžet tekućih troškova", ocenio je na sednici skupštine Desimir Pavlović odbornik opozicione Demokratske stranke (DS).

Opozicija, takođe tvrdi, da budžet nije uvećan za 16, 8 odsto već za 4,8 odsto ukoliko se uporedi sa poslednjim rebalansom i podseća da se budžet u prvih šest meseci, dok je DS bila na vlasti, punio na nivou od 99 odsto.

"U budžetu se vidi šta su prioriteti sadašnje vlasti jer se ovo neznatno povećanje budžeta odnosi na dobar život lokalnih funkionera, odnosno na povećanje plata, dok ne postoji povećanje u subvencionisanju javnih preduzeća i socijalnoj politici", rekla je Vesna Vesković iz DS.

Odbornici Kruševca su danas prvi put zasedali u rekonstruisanoj skupštinskoj sali, dok će od januara glasati elektronski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track