Najnovije vesti

Novogodišnji dečji karavan u Gnjilanu
Foto: KURIR

Novogodišnji dečji karavan u Gnjilanu

Srbija
21:04h
Deca zajedno sa ostalim izvođačima već petu godinu zaredom učestvuju u osmišljavanju i izvođenju kulturno-zabavnog programa u više mesta

GNJILANE - Humanitarna organizacija Dečja radost iz Gnjilana započela je tradicionalnu akciju Novogodišnji dečji karavan u tom gradu, u okviru koje je osmoro mališana dobilo novogodišnje paketiće, saopšteno je danas iz te organizacije.Novogodišnji dečji karavan već petu godinu zaredom nailazi na dobar prijem kod najmlađih. Deca zajedno sa ostalim izvođačima (glumcima, recitatorima,..) učestvuju u osmišljavanju i izvođenju kulturno-zabavnog programa u više mesta.

Animacija dece ovim projektom pozitivno utiče na njihov život, opterećen teškom situacijom koja je duže vreme prisutna na Kosovu i Metohiji, navode u ovoj organizaciji.

Humanitarna organizacija Dečja Radost osnovana je u teškim okolnostima nakon NATO bombardovanja, 2002. godine u Gnjilanu.

Deca sa područja Kosovskog Pomoravlja bila su najugroženija i najnezaštićenija, a njihovo detinjstvo svelo se na policijsku i vojnu pratnju od kuće do škole, koje su u početku bile pod šatorima, uz stalnu strepnju roditelja.

U takvoj situaciji rodila se ideja za osnivanjem nevladine organizacije koja bi se borila za decu iz najugroženijih sredina. Od samog nastanka pa do danas, uz pomoć dobrotvora i prijatelja, organizacija Dečja radost finansijski pomaže decu, prateći materijalno, socijalno i ekonomsko stanje u njihovim porodicama.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...