I psi vole modu
Foto: Rts

I psi vole modu

Srbija -
Kostimograf iz Šapca Jana Trivanović spojila je talenat, znanje i ljubav prema životinjama i pre dve godine počela da kreira odeću za pse, a hobi joj je ubrzo postao posao

ŠABAC - Kostimograf iz Šapca Jana Trivanović spojila je talenat, znanje i ljubav prema životinjama i pre dve godine počela da kreira odeću za pse. Hobi joj je ubrzo postao posao, jer su mnogi Šapčani počeli da naručuju garderobu za svoje ljubimce.

Vest terijer Munja Jani je i model i inspiracija. Svaki komad garderobe za pse prvo šije u njegovoj veličini. Od ideje do realizacije potrebno joj je, kaže, oko sedam dana.Munja najviše voli kačkete, a najviše vremena provede na mašini za šivenje.

"Sve je počelo tako što je Munja imao samo tri meseca, a napolju je bilo minus 20 i kada smo izašli u šetnju on je počeo da cvili. Tad sam mu iskrojila prvo odelce koje nije imalo neku pravu formu, ali tako je sve počelo", priča Jana.Jana Trivanović radila je kostime za film "Žućko" i pet pozorišnih predstava. Između novih angažmana kreirala je kolekciju pod zazivom "Moda za mlade ljude i male pse". Među odećom za kućne ljubimce su i trenerke, haljine, kačketi, a ove zime najtraženije su bundice sa krznom.

"Osim što su modni detalj, što lepo izgledaju na njima, jesu i potreba u ovim zimskim mesecima kada im je hladno, naročito kod malih pasa i kratkodlakih pasa koji su navikli na sobne temperature i kojima je izlazak na ovako hladno vreme stres", kaže veterinar Biljana Delić.

Patuljasti šnaucer Apac sa Janinim modelima učestvovao je i na karnevalu životinja. Za nepunih godinu dana dobio je nekoliko odevnih predmeta.

"Počelo je sve od karnevala, kada smo išli na Civijaški karneval, i onda sam došla na ideju, u stvari potrebu, da mu kupim jedno odelce, jer on ima već 11 godina, nije više tako mlad, hladno mu je", kaže vlasnica Jelena Jeftić.

Na odeću se najbrže naviknu mali psi. Janin kućni ljubimac uvek se raduje oblačenju, jer zna da tada ide u šetnju, a garderoba mu uvek prati aktuelne stilove. Sa kostimom Deda Mraza već je krenuo u susret Novoj godini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track