Saobraćaj u Srbiji slabog intenziteta

Stanje na putevima

Saobraćaj u Srbiji slabog intenziteta

Srbija -
Tokom donana očekuje se povećanje saobraćaja unutar gradova in a važim putnim pravcima, kao in a prilazima turističkim centrima

BEOGRAD - Saobraćaj je u Srbiji u jutarnjim časovima nešto slabijeg intenziteta, a zbog vikenda i novogodišnjih praznika znatno pojačan očekuje se tokom dana unutar većih gradskih sredina.

Pojačan saobraćaj očekuje se i na važnijim putnim pravcima kao i na prilazima zimskim turističkim centrima, saopštio je Operativni centar Auto moto saveza Srbije (AMSS).

AMSS apeluje na vozače da ovih dana imaju više strpljenja za volanom i tolerancije prema ostalim učesnicima u saobraćaju.Na području Srbije, ovog jutra preovlađuje hladno vreme, sa temperaturama ispod nule i bez padavina.

Prema informacijama zimske službe JP Putevi Srbije na autoputevima i frekventnijim državnim putevima i prioriteta u nižim predelima, kolovozi su suvi do mestimično vlažni, dok u višim predelima Valjeva, Užica i Novog Pazara ima snega na kolovozu do 5 centimetara.

Na državnim putevima II i III prioriteta kolovozi su pretežno mokri u nižim predelima. U višim predelima Valjeva, Užica, Novog Pazara, Zaječara, Ivanjice, kao i na putevima ka zimskim turističkim centrima ima snega na kolovozu do 5 centimetara pa se saobraćaj obavlja usporeno i obavezna je upotreba zimske opreme.

Auto-moto savez skreće pažnju vozačima i na pojavu tzv. udarnih rupa i drugih oštećenja na kolovozima koja ugrožavaju bezbednost u saobraćaju, pa je neophodno prilagoditi vožnju ovakvim uslovima na putu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track