Mladom Filipu Đuriću "Predrag Peđa Tomanović"
Foto: KURIR

Glumačka nagrada

Mladom Filipu Đuriću "Predrag Peđa Tomanović"

Srbija -
Nagrađen je za ulogu Konstantina Gavriloviča Trepljeva u predstavi "Galeb", u režiji Tomija Janežiča

NOVI SAD - Mladi glumac Filip Đurić dobio je nagradu "Predrag Peđa Tomanović" za najbolje glumačko ostvarenje u predstavama Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada 2012. godine.

Žiri koji su činili glumica Jasna Đuričić, teatrolog Miroslav Radonjić i pozorišni kritičar Igor Burić nagradio je Đurića za ulogu Konstantina Gavriloviča Trepljeva u predstavi "Galeb", u režiji Tomija Janežiča.

Teatrolog Miroslav Radonjić rekao je na konferenciji za novinare da je Đurić tom ulogom "pokazao da je glumac na koga u budućnosti možemo računati.

Ovakva nagrada mu može predstavljati i teret na početku karijere, ali sam ubeđen da će on i narednih godina pokazati da je priznanje zaslužio".

Dobitnik nagrade, Đurić, rekao je da nagrada" nas, mlade glumce, opominje na to šta treba da radimo, čemu treba da težimo i koji nam je cilj".

Nagrada se dodeljuje i najboljem diplomiranom studentu glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu sa prosekom ocene višim od devet, a ove godine tu nagradu je dobila studentkinja Jelena Đulvezan sa klase profesora Nikite Milivojevića.

Nagrada "Predrag Peđa Tomanović" se već 18 godina uručuje 17. januara, na dan rođenja tog novosadskog glumca, a dodeljuje je zadužbina koju su osnovali njegovi roditelji, Milena i Milorad Tomanović.

Uručenje nagrade "Predrag Peđa Tomanović" biće u četvrtak, u SNP, pre početka predstave "Brod za lutke", na sceni "Pera Dobrinović".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track