NEČUVENO: Prodao tonu krema od čokolade sa đubrišta
Foto: ILUSTRACIJA

Da ti se zgadi!

NEČUVENO: Prodao tonu krema od čokolade sa đubrišta

Srbija -
Policija uhapsila Vrščanina J.K. (50) zbog sumnje da je proizvodio i prodavao krem napravljen od čokolade koje su prethodne bačene kao otpad iz jedne od vršačkih konditorskih fabrika

VRŠAC - Policija je uhapsila Vrščanina J.K. (50) zbog sumnje da je proizvodio i prodavao krem napravljen od čokolade sakupljene sa vršačke deponije. U akciji je zaplenjeno 1.055 kilograma ovako napravljenog krema."Operativnim radom došli smo do saznanja da J.K. proizvodi i prodaje čokoladni krem sumnjivog porekla. Nakon toga smo pokrenuli akciju u kojoj je Vrščanin J.K. uhapšen, a prilikom pretresa nekoliko objekata zaplenili smo više od tone čokolada koje su prethodne bačene kao otpad iz jedne od vršačkih konditorskih fabrika.

Nesumnjivo je utvrđeno da je osumnjičeni sakupljao džakove sa čokoladnim otpadom koji se baca na vršačku deponiju, a kasnije u kućnoj radinosti i nehigijenskim uslovima smrzavanjem i otapanjem odvajao plastiku, džakove i drugi otpad od bačene cokolade. Potom je od čokoladnog dela pravio krem, pakovao ga u kantice i prodavao po znatno nižoj ceni od one u radnjama", kaže izvor blizak istrazi.

Protiv J.K. (50) je podneta krivična prijava, a tek daljim analizama utvrdiće se da li je krem koji je proizvodio i prodavao štetan po zdravlje ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track