Haljimi zadovoljan posle razgovora sa Stankovićem!

Jug Srbije

Haljimi zadovoljan posle razgovora sa Stankovićem!

Srbija -
Jedan od zahteva koje su Albanci postavili je zakonsko regulisanje funkcionisanja Nacionalnog saveta Albanaca

BUJANOVAC - Jedini albanski poslanik u Skupštini Srbije Riza Haljimi izjavio je u Bujanovcu da očekuje da se u rešavanje problema Albanaca na jugu Srbije, pored predstavnika Koordinacionog tela, uključe i nadležna ministarstava. Haljimi je nakon sastanka predstavnika Albanaca iz Preševa i Bujanovca sa predsednikom Kooridnacionog tela za jug Srbije Zoranom Stankovićem u kancelariji OEBS-a u Bujanovcu, novinarima rekao da je bilo reči o konkretnim problemima iz svih životnih oblasti i da je zadovoljan razgovorom.

"Što se tiče ekonomskog razvoja tražili smo da nam se kaže zašto Preševo i Bujanovac nisu uključeni u pretpristupne IPA fondove EU i zašto nema saradnje sa Makedonijom, kada takva saradnja postoji i sa Bosnom i sa Hrvatskom", kazao je Haljimi. Želimo da znamo šta je sa Koridorom 10 koji prolazi korz opštine Bujanovac i Preševo, a čija se izgradnja, iako je svečano otvoren pre četiri godine, ne privodi kraju, rekao je republički poslanik.

Prema njegovim rečima, jedan od zahteva koje su Albanci postavili je zakonsko regulisanje funkcionisanja Nacionalnog saveta Albanaca. "Ako Vlada Srbije i lokalne samuprave nastave opstrukciju i ne spovode zakone kada je reč o radu Nacionalnog saveta Albanaca, njegovo funkcionisanje u Bujanovcu i Preševu će biti dovedeno u pitanje", rekao je Haljimi. Haljimi je rekao da očekuje ozbiljniji pristup Vlade Srbije u rešavanju problema Albanaca na jugu Srbije. "Sklon sam da poverujem u ozbljniji pristup Vlade Srbije u odnosu na prethodne periode", rekao je jedini albanski poslanik u Skupštini Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track