Biciklističke policijske patrole od aprila u Novom Sadu

Biciklističke policijske patrole od aprila u Novom Sadu

Srbija -
Uvođenjem biciklističkih patrola ostvariće se veće prisustvo policije u parkovima, na keju, grobljima, bulevarima i ulicama sa uređenim biciklističkim stazama, u blizini škola i verskih objekata

NOVI SAD - Biciklističke policijske patrole biće uvedene u Novom Sadu od aprila, a grad će obezbediti novac za kupovinu opreme za 20 policajaca, rečeno je danas na sednici Saveta za javni red i mir i bezbednost Skupštine Novog Sada.

Planirano je da prve biciklistićke patrole krenu 1. aprila i to u centru Novog Sada i još tri udaljenija naselja. U obrazloženju za uvođenje novog načina patroliranja navedeno je da će tako policajci brže dolaziti na mesto događaja krivičnih dela i prekršaja, posebno u slučajevima saobraćajnih gužvi, te da će to pružiti i mogućnost dolaska na nepristupačne terene za automobile.

Dodaje se da će se uvođenjem biciklističkih patrola ostvariti veće prisustvo policije u parkovima, na keju, grobljima, bulevarima i ulicama sa uređenim biciklističkim stazama, u blizini škola i verskih objekata. Novi Sad će, pored Beograda i Valjeva, biti treći grad sa takvim patrolama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja