Naprednjaci spremaju zahtev za vanredne izbore u Vojvodini

U narednih 6 meseci

Naprednjaci spremaju zahtev za vanredne izbore u Vojvodini

Srbija -
Pitanje je da li bi Vojvođani na isti način glasali 6. maja da su znali da je Razvojna banka Vojvodine pred kolapsom, kaže potpredsednik SNS Igor Mirović

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) će narednih dana uputiti zvaničan, pisani zahtev predsedniku Skupštine Vojvodine za raspisivanje vanrednih izbora u Pokrajini koji bi bili u narednih šest meseci ili godinu dana, izjavio je potpredsednik SNS i predsednik Saveta za Vojvodinu ove stranke Igor Mirović.

Mirović smatra da rezultati dopunskih izbora za skupštinu Vojvodine održanih u Apatinu, gde je pobedio kandidat SPS i u Zrenjaninu i Srbobranu gde su izabrani kandidati SNS, pokazuju da je volja građana Vojvodine promenjena.

"Pitanje je da li bi Vojvođani na isti način glasali 6. maja da su znali da je Razvojna banka Vojvodine pred kolapsom, kao i drugi njihovi fondovi. Da li bi građani isto glasali da su znali da je roba iz pokrajinskih robnih rezervi, u vrednosti od 180 miliona dinara, koja je podeljena u svih 60 izbornih jedinica u Vojvodini, data zarad obezbeđivanja glasova", zapitao se potpredsednik SNS.

Mirović je ocenio da ima mnogo elemenata koji pokazuju da sadašnja vlast, iako ima pravni okvir za odlučivanje i većinu u Skupštini Vojvodine, nema legitimitet.

Zahtevu naprednjaka bi se, kaže potpredsednik te stranke, mogle priključiti i ostale opozicione stranke u Vojvodini, kao što je DSS. Mirović je napomenuo da bi predstavnici stranaka vlasti i opozicije trebalo da se dogovore i odrede datum izbora, koji bi bili u narednih šest meseci ili godinu dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja