BERIĆETNO: Palminim bebama po 1.200 evra

Jagodina

BERIĆETNO: Palminim bebama po 1.200 evra

Srbija -
Među majkama i očevima koji su danas, na sedmoj dodeli, primili novac bila je i Nataša Stanković (37) koja je rodila desetoro dece

JAGODINA - Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma danas je na prigodnoj svečanosti uručio po 1.200 evra, u dinarskoj protivrednosti, roditeljima 66 beba, rođenih u decembru prošle godine.

Sredstva su dodeljena po Odluci Skupštine grada o finansijskoj pomoći bebama, po kojoj svaka beba rođena od 1. juna do 31. decembra 2012. godine iz budžeta dobija 1.200 evra. U vreme trajanja te odluke u Jagodini je rođeno 516 beba, dva puta više nego u istom periodu lane.

Među majkama i očevima koji su danas, na sedmoj dodeli, primili novac bila je i Nataša Stanković (37) koja je rodila desetoro dece.

Prvih pet belih koverata sa novcem, mladim majkama i tatama je uručio predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma.

Čestitajuci na prinovi, Marković je istakao da je zahvaljujući ovoj stimulaciji, ali i drugim merama koje grad sprovodi poslednjih godina na području Jagodine, prošle godine rođeno "duplo više dece nego u istom periodu lane, a među rođenima je bilo pet blizanaca.

On je potsetio, da je u cilju posticanja rađanja u Jagodini i najniža cena smeštaja u vrtiće, oko 17 evra, a nezaposlene porodilje dobijaju mesečno iz budžeta 12.000 dinara od trećeg meseca trudnoće i sve dok dete ne navrši godinu dana života. Školska deca imaju besplatan autobuski prevoz, a letovanje o trošku grada maturanati srednjih škola, učenici koji završavaju osmi i četvri razred osnovne škole.

"Sa stimulacijom rađanja nastavićemo i ove godine, pre svega kroz zapošljavanje roditelja sa više dece", rekao je Marković i najavio do kraja godine zapošljavanje oko 1.200 radnika u Jagodini.

"Planiramo krajem godine ili početkom naredne godine organizaciju odlaska u Beč svih majki sa troje i više dece u Jagodini", rekao je Marković.

Svečanosti je prisustovao gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i čelnici političkih partija koje participiraju u gradskoj vlasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja