Najnovije vesti

Prosečna sahrana košta 7.943 dinara

Pogrebene usluge

Prosečna sahrana košta 7.943 dinara

Srbija
Prosečni godišnji zakup grobnog mesta iznosi 1.995 dinara, a prosečna naknada za godišnje održavanje groblja kao objekta po grobnom mestu iznosi 501,2 dinara, rečeno na sastanku Grupacije za pogrebne usluge Udruženja komunalne delatnosti PKS

BEOGRAD - Prosečni troškovi sahrane u Srbiji iznose 7.943 dinara, dok prosečni godišnji zakup grobnog mesta iznosi 1.995 dinara, rečeno je na sastanku Grupacije za pogrebne usluge Udruženja komunalne delatnosti Privredne komore Srbije (PKS).

Prosečna naknada za godišnje održavanje groblja kao objekta, po grobnom mestu na osnovu dostavljanih podataka, iznosi 501,2 dinara.

Uslugu kremiranja posmrtnih ostataka imaju samo preduzeće JKP "Lisje" iz Novog Sada i JKP "Pogrebne usluge" iz Beograda.

Dogovoreno je da se naredna sednica, na kojoj će biti reči o izradi metodologije za utvrđivanje cena pogrebnih usluga, radi rešavanja ogromnog dispariteta cena, održi polovinom maja.

Članovi su se saglasili da sačine pravilnik koji će postati obavezujući za sve učesnike u toj delatnosti.

Na dnevnom redu naredne sednice naći će se i predlog formiranja Komisije za primedbe, predloge i rešavanje sporova nastalih između davaoca i korisnika usluga, kao i mogućnosti povećanja broja članica Grupacije.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...