KUPILI MAZDU 6: Kuršumlijski opštinari ne mogu jugom za Beograd!
Foto: Reuters

25.800 evra

KUPILI MAZDU 6: Kuršumlijski opštinari ne mogu jugom za Beograd!

Srbija -
Čelnici lokalne samouprave su često do Beograda putovali starim jugom ili zastavom 101

KURŠUMLIJA - Opštinska vlast u Kuršumliji kupila je novi automobil od 25.800 evra. Taj potez danas su osudili predstavnici opozicije koji navode da je bilo bolje da je taj novac izdvojen za socijalno ugrožene, jer je Kuršumlija jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji.

Opštinska vlast u Kuršumliji, koju čine Srpska napredna stranka, Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija i Socijalistička partija Srbije, novu "mazdu 6" je kupila na Sajmu automobila u Beogradu.

Predsednik opštine Radoljub Vidić rekao je da je novi automobil bio neophodan, jer opštinski vozni park poseduje tri dotrajala službena automobila - "pežo", "jugo" i "zastavu 101".

Čelnici lokalne samouprave su često do Beograda putovali starim "jugom" ili "zastavom 101".

"Zaista smo kupili nov auto za potrebe opštine, jednostavno smo morali da stare automobile zamenimo novim. Stari "pežo" je prešao 610.000 kilometara i vise nije bezbedan za putovanje. Troškovi održavanja starih automobila su veliki i ne isplati se održavati ih", kazao je Vidić. On je podsetio da je opština Kuršumlija ušla u velike planove i projekte, za čiju realizaciju je potreban nov automobil.

Kao primer je naveo nastavak radova na jednom od najvećih projekata u Srbiji, na brani "Selova", ali i početak pregovora oko otvaranja Kuršumlijske banje i izgradnje puta preko planine Radan.

"To su sve velike investicije, kako ćemo mi s "jugom" ili "zastavom 101" da idemo svaki dan za Beograd, ako znamo da nam treba sedam sati da odemo i da se vratimo iz Beograda. Svaka opština ima bezbedan i siguran automobil i ne vidim šta je problem oko kupovine novog automobila", kazao je Vidić.

Opozicioni odbornici iz Kursumlije negoduju zbog kupovine novog automobila i smatraju da je novac trebalo da bude usmeren za socijalno ugrožene. Odbornik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Branislav Jovanović rekao je da je Kuršumlija jedna od najsiromašnijih opština i da je to razlog zbog kojeg opština nije trebalo da kupi nov automobil.

"Kupovina tog automobila je dovela do velikog nezadovoljstva opozicije u našoj opštini, jer je novac trebao biti usmeren za socijalna davanja, jer ljudi u ovom gradu veoma teško žive", kazao je Jovanović. Predsednik opštine Kuršumlija je naveo da su raznim projektima i programima za smanjenje siromaštva podmireni svi socijalno ugrozeni u tom gradu.

"Zaista smo automobile stavili na poslednje mesto. Socijalno ugroženima smo obezbedili posao u komunalnom preduzeću, zatim smo izdvojili značajna sredstva za stipendije oko 800 studenata i srednjoškolaca", rekao je Vidić.

On je rekao da je, između ostalog, realizovana i odluka da se nezaposlenim majkama novorođenih beba mesečno isplaćuje po 20.000 dinara, dok one koje su zaposlene dobijaju jednokratnu pomoć od 40.000 dinara. "Auto je došao poslednji", istakao je Vidić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track