Leskovac reprogramira 37 miliona duga za struju

Ugovor sa Elektrodistribucijom

Leskovac reprogramira 37 miliona duga za struju

Srbija -
Grad ukupno duguje više od 200 miliona dinara za potrošenu struju, rekao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović

LESKOVAC - Leskovačka lokalna samouprava ugovorila je danas sa Elektrodistribucijom reprogram 37 miliona dinara duga za potrošenu električnu energiju.

Iz gradskog budžeta u više rata biće isplaćena dugovanja 41 korisnika budžeta. Najveći dužnici su škole, javno komunalna preduzeća i ustanove kulture.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da grad ukupno duguje više od 200 miliona dinara za potrošenu struju.

"Potpisujemo onoliko koliko možemo da plaćamo mesečno. Nasledili smo ogromna dugovanja i verujte u poslednje četiri godine neka javna preduzeća nisu uplatila ni jedan dinar za potrošenu električnu energiju. Grad će odmah da uplati 5,5 miliona dinara, a onda ćemo nadalje svakog meseca plaćati po dva miliona dinara. Na ovaj način uštedećemo oko 6,6 miliona dinara kamate", kazao je Cvetanović.

Direktor Elektrodistribucije Leskovac Miroslav Dočić ocenio je da se sve veći broj pravnih lica i građana odlučuje za reprogram duga.

"Dobro je što je lokalna samouprava uhvatila u koštac sa starim dugovanjima. Mi smo do sada na području Leskovca sklopili 1.850 ugovora o plaćanju dugovanja na rate. Na taj način biće naplaćena dugovanja od 100 miliona dinara, dok će 20 miliona kamate biti otpisano", rekao je Dočić.

On je podsetio da građani Leskovca, pravna lica i preduzeća duguju Elektrodistribuciji dve milijarde dinara. Od toga građani duguju jednu i po milijardu, a preduzeća oko 500 miliona dinara.

Sastanku gradonačelnika i direktora Elektrodistribucije u velikoj sali Skupštine grada Leskovca prisustvovali su direktori osnovnih i srednjih škola, gradskih uprava i javnih preduzeća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track