Tornado uništio 100 kuća u Tordi kod Žitišta

Neverovatna pojava u banatskom selu

Tornado uništio 100 kuća u Tordi kod Žitišta

Srbija -
Dušan Milićević, predsednik opštine Žitište, rekao je da je u tom mestu proglašena vanredna situacija

BEOGRAD - Kao u Americi!Nezapamćeno nevreme koje je u nedelju, na katolički Uskrs, pogodilo banatsko selo Torda u opštini Žitište pretvorilo se u pravi tornado, koji je za kratko vreme opustošio oko 100 objekata, oborio drveće, električne stubove i prevrtao vozila!Meštani ovog kraja, mahom Mađari, pukom srećom su ostali nepovređeni, ali se procenjuje da je šteta zbog tornada koji je protutnjao Ulicom Borisa Kidriča milionska.Na teren su ubrzo stigli vatrogasci i ekipe „Elektrodistribucije“, kao i policija i lokalna komunalna preduzeća.Dušan Milićević, predsednik opštine Žitište, rekao je da je u tom mestu proglašena vanredna situacija, a da će sanacija oštećenih objekata započeti nakon zasedanja komisije za procenu štete.

Šteta 6,5 miliona dinara

Nevreme u Tordi, u opštini Žitište, pričinilo je štetu od oko 6,5 miliona dinara, rekao je danas novinarima predsednik opštine Žitište i opštinskog štaba za vanredne situacije u tom mestu Dušan Milićev.

Prema proceni Komisije za utvrđivanje nastale štete, uništeno je oko 100.000 crepova, a problem je i što ih trenutno nema na stovarištima građevinskog materijala. Iz pokrajinskog Crvenog Krsta upućene su folije za pokrivanje kuća koje su, uglavnom, izgrađene od naboja pa bi nove padavine mogle naneti dodatnu štetu. Beta

http://www.youtube.com/watch?v=LiaXR8V2-Ao
(S. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track