Brza vožnja, preticanje, pijanstvo: Policija kaznila 199 Kragujevčana!

Brza vožnja, preticanje, pijanstvo: Policija kaznila 199 Kragujevčana!

Srbija -
Dozvoljenu brzinu kretanja prekoračila su 104 vozača, u nepropisnom preticanju otkriveno 14 vozača, a pod dejstvom alkohola upravljalo 49 osoba

KRAGUJEVAC - Zbog nepoštovanja dozvoljene brzine u vožnji, nepropisnog preticanja i vožnje u alkoholisanom stanju, kragujevačka policija je kontrolisana 902 vozača od kojih kaznila 199 u pojačanoj akciji kontrole saobraćaja tokom proteklog vikenda!

Kako je navedeno u saopštenju policije, dozvoljenu brzinu kretanja prekoračila su 104 vozača, od čege za više od 20 kilometara na sat 46, a u nepropisnom preticanju otkriveno je 14 vozača. Pod dejstvom alkohola vozilima je upravljalo 49 vozača, od kojih su dva u stanju teško alkoholisanosti sa više od dva promila alkohola u organizmu, četiri u stanju teške alkoholisanosti sa 1,21 do dva promila alkohola u krvi. U stanju srednje akoloholisanosti, sa 0,51 do 1,20 promilila alkohola vozilom je upravljalo 29 osoba.

Policija navodi da je primećena i pojavanja nepoštovanja saobraćajnih propisa i svesnog pravljenja prekršaja od strane taksi prevoznika u užem centru grada, pa je tako u noći između subote i nedelje kažnjeno 12 taksi vozača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track