Milanovčani nagradili Mrku i Velju, peva im Bekuta!
Foto: Zorana Jevtić

Zlatna plaketa

Milanovčani nagradili Mrku i Velju, peva im Bekuta!

Srbija -
Meštani Gojne Gore u opštini Gornji Milanovac pre šest godina podigli su spomenik ministru Iliću nakon što je izvršena modernizacija puta kroz ovo selo

GORNJI MILANOVAC - Ministri saobraćaja i građevinarstva Srbije Milutin Mrkonjić i Velimir Ilić ovogodišnji su dobitnici Zlatne plakete "Takovski ustanak", koje dodeljuje opština Gornji Milanovac.

Nagrada se dodeljuje povodom 198. godišnjice početka Drugog srpskog ustanka i Dana opštine, a osim dvojice ministara priznanja će biti uručena još sedmorici istaknutih građana ovog kraja, kao i preduzeću "9. septembar" iz Gornjeg Milanovca, saopšteno je u opštini.

Njima će ova priznanja biti uručena na svečanoj sednici Skupštine opštine 23. aprila, na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, a uoči ovog praznika na gradskom trgu u Gornjem Milanovcu buće održan koncert Ane Bekute.

U obrazloženju nagrade navodi se da je "zalaganjem i svesrdnom pomoći" ministra Mrkonjića u rudničko-takovskom kraju asfaltirano "više desetina kilometara puteva".

Za ministra Ilića se navodi da je "doprineo unapređenju infrastrukture opštine Gornji Milanovac, kako na seoskom tako i na gradskom području, počevši od većeg broja putnih pravaca pa do adaptacije škola i crkava".

Meštani Gojne Gore u opštini Gornji Milanovac pre šest godina podigli su spomenik ministru Iliću nakon što je izvršena modernizacija puta kroz ovo selo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track