Penzioner lažirao potpise mrtvaca da postane predsednik penzionera
Foto: Milen Djordjevic

Borba za fotelju

Penzioner lažirao potpise mrtvaca da postane predsednik penzionera

Srbija -
Milovan Vučićević se tereti da je oktobra 2011. organizovao falsifikovanje zapisnika sa neodržanih sastanaka i pravljenje lažnih glasačkih spiskova sa imenima umrlih penzionera i onih koji nisu članovi te organizacije, kako bi dobio funkciju

PROKUPLJE - Pred Osnovnim sudom u Prokuplju danas počinje suđenje predsedniku Udruženja penzionera Prokuplje Milovanu Vučićeviću zbog više krivičnih dela falsifikovanja službenih isprava povodom izbora za rukovodstvo penzionerske organizacije.

Vučićević, koji je i potpredsednik opštine, tereti se da je u vreme izbora u oktobru 2011. u mnogim mesnim odborima organizovao falsifikovanje zapisnika sa neodržanih sastanaka, kao i pravljenje lažnih glasačkih spiskova sa imenima umrlih penzionera i onih koji nisu članovi te organizacije.

To mu je, kako se navodi, omogućilo da postane predsednik Udruženja penzionera u Prokuplju. Optužnicom su obuhvaćeni i Vučićevićevi saradnici u penzionerskoj organizaciji, Ljubinko Đorđević i Stojadin Stojiljković, koji se terete za saizvršilaštvo.

Pred početak suđenja, ispred zgrade prokupačkog Suda okupili su se nezadovoljni penzioneri koji su organizovali i prikupljanje potpisa za peticiju u kojoj traže hitno smenjivanje Vučićevića sa mesta predsednika Udruženja koje ima 10.300 članova, što je četvrtina stanovništva prokupačke opštine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track