Božović kod bake Rozalije: Platio joj telefon da ne ode u zatvor
Foto: Saša Urošev

Obradovala se gostu

Božović kod bake Rozalije: Platio joj telefon da ne ode u zatvor

Srbija -
Državni sekretar MUP kikindskoj penzionerki pre nekoliko meseci poslao 5.600 dinara da plati kaznu jer je navodno vozila bicikl i pričala mobilnim telefonom

KIKINDA - Ljudski!

Da među političarima ima onih koji nisu gluvi i slepi na muke nas običnih smrtnika, potvrdio je moj gost. Njegov gest, ali i kratka poseta, učvrstili su me u uverenje da u našoj zemlji nije sve tako crno. Političar je i čovek za primer. Ima osećaj za pravdu. U meni je našao drugu majku - ovako je do suza ganuta penzionerka Rozalija Bor (64) iz Kikinde doživela susret sa državnim sekretarom MUP Vladimirom Božovićem.

Nakon jučerašnje posete kikindskoj policiji, državni sekretar MUP-a izrazio je želju da poseti penzionerku kojoj je pre nekoliko meseci poštom poslao 5.600 dinara i nadoknadio troškove zbog, navodno, počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Rozaliju je zaustavila policijska patrola dok je na ulici vozila bicikl i koristila mobilni telefon. Uzaludni su bili njeni pokušaji da objasni da nije telefonirala, nego samo htela da vidi koliko je sati.

- Čvrsto sam rešila da kaznu od 5.000 dinara ne platim, jer nisam telefonirala. Kad je unuka Nikolina (11) čula da bi zbog toga mogla da budem upućena na izdržavanje petodnevne zatvorske kazne, rasplakala se i iz svoje kasice izvadila novac. Kaznu sam platila, ne sluteći da će te se baš vi zainteresovati za moj slučaj. A, verujte bila sam spremna da odem u zatvor. Mislim sama ako njih nije sramota da jednu baku zbog toga šalju u aps, neće biti ni mene. Sve se na kraju dobro završilo - priznala je Rozalija.

Neprijatnost koju je doživela, Vladimir Božović je za Kurir ovako prokomentarisao: - Poistovetio sam se sa njom jer je približno istih godina kao i moja majka. Dirnulo me što su Rozalija i njena unuka tako traumatično doživele celu situaciju. Moja reakcija je stvarno bila spontana. Smatram da moramo više da budemo solidarni i osećajni jedni prema drugima. Policija ne treba trenira strogoću, naročito ne ovde. U Kikindi treba više da radi kriminalistička, a manje saobraćajna policija - kazao je Božović.

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track