Roditelji u strahu od manijaka dovode decu u školu

Kuršumlija

Roditelji u strahu od manijaka dovode decu u školu

Srbija -
Prema priči uplašenih roditelja, motivi otmice su pedofilija ili pokušaj odvođenja u belo roblje

KURŠUMLIJA - Pripadnici policije sa područija Topličkog okruga intezivno tragaju za manijakom koji je pokušao da otme jednog učenika nižih razreda Osnovne škole „Miloje Zakić“ u kuršumlijskom naselju Mikuljana, a sa celim slučajem upoznato je i više javno tužilaštvo u Prokuplju.

Juče su u školi primećeni brojni roditelji kako dovode decu u školu u strahu od manijaka, oni najavljuju da će sve do okončanja istrage i hapšenja manijaka decu pratiti na nastavu, i čekati po završetku časova. Zaposleni u školi navode da su čuli za glasine, te da se sve odigralo van školskog dvorišta.

Prema priči uplašenih roditelja, motivi otmice su pedofilija ili pokušaj odvođenja u belo roblje. Ekipa gradskog SUP-a obavila je razgovor sa dečakom i njegovim roditeljima. Muškarac je više dana kružio u automobilu oko škole koju pohađa mnogo đaka i tražio pogodnu žrtvu za otmicu.

On je dosad pokušao samo da kidnapuje dečaka koji je uspeo da pobegne otmičaru i sav uplašen odmah sve ispriča roditeljima.

Inače, u sklopu Osnovne škole Miloje Zakić u Kuršumliji, od 1999. godine nalazi se i srednja Podujevska škola. Manijak za kojim policija intezivno traga je u svom automobilu često bio primećen u blizini OŠ „Miloje Zakić“.Iz policijske uprave u Prokuplju još se nisu oglasili povodom ovog slučaja koji je uznemirio građane Kuršumlije.

Nijedna škola na područiju opštine Kuršumlija nema video-nadzor.

Južnasrbija.info

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track