LOZNICA: Mićini i Verini dani 11. i 12. juna
Foto: Wikipedia

Slikaru u čast

LOZNICA: Mićini i Verini dani 11. i 12. juna

Srbija -
U Legatu će biti predstavljena izložba likovnih radova Milice Živadinović, akademske slikarke, koja živi u Parizu

LOZNICA - U Loznici će se 11. i 12. juna održati 13. manifestacija posvećena stvaralaštvu reditelja, slikara i pesnika Miće Popovića i njegove supruge, slikarke Vere Božičković Popović.

Manifestacija "Mićini i Verini dani" će početi 11. juna u 19.30 časova u Legatu Miće Popovića i Vere Božičković Popović u Loznici, gde će biti predstavljena izložba likovnih radova Milice Živadinović, akademske slikarke, koja živi u Parizu.

Narednog dana, 12. juna, u 12 časova u Legatu će se održati promocija dvanaestog broja časopisa za kulturnu istoriju Jadra "Prizor". Manifestacija "Mićini i Verini dani" prvi put je održana 2001. godine na dan rođenja Miće Popovića (12. jun).

Tokom narednih manifestacija održani su likovni, pozorišni i filmski programi. Popović, rođeni Lozničanin, proglašen je za prvog počasnog građanina Loznice 1989. godine, kada je tu otvorena stalna izložba njegovih slika, a tri godine kasnije tom legatu pridružene su i slike njegove supruge Vere Božičković Popović. Organizator manifestacije je loznički Centar za kulturu "Vuk Karadžić".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track