Vučević: Došlo vreme za naplatu

Vučević: Došlo vreme za naplatu

Srbija -
Građanima treba reći istinu da je pred nama teško vreme, da dolaze računi na plaćanje i da je ovakvo finansijsko i ekonomsko stanje neodrživo, poručio NS gradonačelnik

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da građanima treba reći istinu da je pred nama teško vreme, da dolaze računi na plaćanje i da je ovakvo finansijsko i ekonomsko stanje neodrživo.

Povodom izmena poreskih zakona, prema kojima će budžetima opština i gradova priticati manje novca nego do sada, on je sinoć u emisiji "Sučeljavanje" istakao da zbog toga ne treba kukati nego se mora organizovati na drugačiji način i to na svim nivoima, od republike i pokrajine do lokalnih samouprava.

"Na osnovu izmena zakona o porezu na zarade zaposlenih Novi Sad će imati za 860 miliona dinara smanjene prihode", rekao je Vučević i naglasio da je u toku priprema rebalansa gradskog budžeta, za sednicu Skupštine grada 5. jula.

Biće obavljene korekcije, videćemo koliki nam je suficit i koliko su nam smanjeni prihodi ovim zakonom, napomenuo je gradonačelnik Novog Sada i istakao da smatra da će grad uspeti da finansijski izbalansira ovu godinu upravo zbog suficita u svom budžetu.

Lokalne samouprave treba da pođu prvo od sebe, a ne da stalno traže krivca na drugoj strani, jer nisu ni one adekvatno trošile budžetska sredstva, istakao je Vučević i dodao da u mnogim slučajevima postoji dobro punjenje budžeta, ali nema odgovarajućeg izvršenja.

"Građanima treba da kažemo istinu, dolazi teže vreme, dolaze računi na plaćanje, da se pogledamo svi u oči i da kažemo da je ovo neko stanje neodrživo", naglasio je Vučević.

On je ocenio da je neodrživ ogroman broj zaposlenih u administracijama, javno-komunalni sistem kakav imamo u Srbiji, da se iz budžeta krpe rupe koje nikad ne mogu biti zakrpljene i dodao da, ukoliko želimo da idemo napred i da postanemo savremeno evropsko društvo, moramo promeniti način razmišljanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track