Saobraćaj u Srbiji umerenog intenziteta, nema gužvi

Saobraćaj u Srbiji umerenog intenziteta, nema gužvi

Srbija -
Na mnogim deonicama radovi na putevima su u punom jeku, pa AMSS podseća vozače da pored poštovanja saobraćajnih propisa, moraju poštovati posebnu i saobraćajnu signalizaciju kako ne bi ugrožavali sebe i druge

BEOGRAD - Saobraćaj u Srbiji je umerenog inteziteta i obavlja se bez većih problema, gužvi i zastoja, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

U saopštenju AMSS se navodi i da, prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima putnička vozila čekaju u proseku oko 30 minuta.

Na mnogim deonicama radovi na putevima su u punom jeku, pa AMSS podseća vozače da pored poštovanja saobraćajnih propisa, moraju poštovati posebnu i saobraćajnu signalizaciju kako ne bi ugrožavali sebe i druge. Na deonicama na kojima se izvode radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen.

Na autoputu u smeru Novi Sad Beograd 12. juna je puštena u rad naplatna rampa "Inđija", što znači da svi koji idu iz pravca Novog Sada pri isključenju za Inđiju plaćaju putarinu.

Zbog radova na deonici autoputa E-75 u zoni Novog Sada, smer Subotica-Beograd, izmenjen je režim saobraćaja i tako će biti sve do kraja avgusta.

Iz pravca Subotice ka Beogradu, vozila se preusmeravaju se kroz službeni prolaz na traku autoputa suprotnog smera kojom se kreću do prelaska na desnu saobraćajnu traku autoputa ako nastavljaju put ka Beogradu. Vozila koja se isključuju za Novi Sad, prelaze na desnu servisnu saobraćajnicu i petlju "Temerin" za ulazak u Novi Sad, odnosno Temerin.

Vozila koja se iz pravca Beograda kreću ka Subotici, odnosno ka graničnom prelazu Horgoš se kroz službeni prolaz preusmeravaju sa leve saobraćajne trake autoputa na levu servisnu saobraćajnicu. Od sredine maja zbog radova na izgradnji koridora 10 na putu Leskovac - Vranje, na deonici između Male Kopašnice i Grdelice, brzina je ograničena na 30 kilometara na sat ka Vranju. Do 31. jula izvodiće se radovi na izgradnji servisne saobraćajnice u smeru ka Beogradu na autoputu E-75, između temerinske i zrenjaninske petlje.

Na pomenutoj deonici saobraćaj se privremeno preusmerava sa servisne saobraćajnice na tranzitnu saobraćajnicu autoputa E-75, u smeru od Subotice ka Beogradu. Na deonici autoputa između Niša i Aleksinca, u smeru od Niša ka Beogradu, završeni su radovi i saobraćaj je normalizovan.

U toku je rehabilitacija starog mosta preko Dunava kod Beške. Saobraćaj se obavlja dvosmerno preko novog mosta, uz neophodno poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije i ograničenje brzine. Od 15. juna za saobraćaj je puštena deonica Obilaznice oko Beograda, od Orlovače do tunela Straževica. Saobraćaj se obavlja prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

I dalje je zabranjen saobraćaj preko mosta Gazela u oba smera za sva teretna vozila čija je ukupna težina više od 3,5 tone. Prema obaveštenju Gradskog sekretarijata za saobraćaj u Beogradu, došlo je do izmene u obavljanju saobraćaja teretnih vozila, ukupne mase preko 3,5 tone, kroz ulicu Bulevar Vojvode Mišića, i sada je saobraćaj zabranjen u oba smera tokom celog dana.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u petak je na putevima u Srbiji evidentirano 116 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 42 osobe teže i lakše povređene, a dvoje ljudi je poginulo. U Beogradu je zabeleženo 48 nezgoda, u kojima je 16 osoba povređeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track