Najnovije vesti

BRZA PRUGA: Do Pančeva vozom 160 na sat
Foto: Kurir

Ruski kredit

BRZA PRUGA: Do Pančeva vozom 160 na sat

Srbija
Iz dela ruskog kredita biće izgrađen i elektrificiran drugi železnički kolosek na pančevačkoj pruzi u dužini od oko 15 kilometara. Predviđeni rok za završetak radova je 824 dana

BEOGRAD - Direktori „Železnica Srbije“ i „Ruskih državnih železnica internešnal“, Dragoljub Simonović i Sergej Pavlov, potpisali su u petak prvi aneks ugovora o modernizaciji pruga iz ruskog kredita za deonicu od Pančevačkog mosta do stanice Pančevo - glavna.

Vrednost posla je oko 60 miliona evra, a planirano je da radovi počnu sredinom oktobra.Iz dela ruskog kredita biće izgrađen i elektrificiran drugi železnički kolosek na pančevačkoj pruzi u dužini od oko 15 kilometara za brzine od 160 kilometara na sat. Ovaj projekat obuhvata i rekonstrukciju postojećeg koloseka i stanice Krnjača, Ovča, Pančevački most, Krnjača most i Sebeš, uključujući i most preko reke Tamiš...Nakon potpisivanja aneksa, sledi završetak eksproprijacije na budućoj trasi nove pruge, dobijanje građevinske dozvole, raspisivanje tendera i izbor izvođača radova. Predviđeni rok za završetak radova je 824 dana.Sledeći aneks osnovnog ugovora biće potpisan početkom avgusta i njime će biti obuhvaćen remont deonica na Koridoru 10: Ruma - Golubinci, Sopot Kosmajski - Kovačevac i Mala Krsna - Velika Plana.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...