DRINSKA REGATA: Plovidba i provod uz trubače od 13. jula

Od Rogačice do Ljubovije

DRINSKA REGATA: Plovidba i provod uz trubače od 13. jula

Srbija -
Veče pred regatu, na stadionu fudbalskog kluba "Drina", planirani su nastupi Harisa Džinovića i Đorđa Davida, dok su za subotu uveče najavljeni koncerti Crvene jabuke i Aca Pejovića

LJUBOVIJA - Na reci Drini, od Rogačice do Ljubovije, 13. jula biće održana tradicionalna, 12. Drinska regata, na vodenoj trasi dugoj oko 40 kilometara. Start je planiran za devet časova u Rogačici, a dolazak u Ljuboviju prvih regataša predviđen je za oko 18 časova, objavila je na svom sajtu turistička organizacija opštine Ljubovija, organizator manifestacije.

Plovidba Drinom podrazumeva celodnevno druženje i provod, uz trubačke orkestre. Od 6. do 13. jula u okiru pratećih programa manifestacije, biće održane različite priredbe kojima će žitelji ovog dela zapadne Srbije predstaviti kulturu i svoje običaje, ali predviđeni su i nastupi popularnih muzičara.

Veče pred regatu, na stadionu fudbalskog kluba "Drina", planirani su nastupi Harisa Džinovića i Đorđa Davida, dok su za subotu uveče najavljeni koncerti Crvene jabuke i Aca Pejovića.

Drinska regata je zvanično prvi put održana 2002, u organizaciji istoimenog rafting kluba iz Ljubovije, koji je suorganizator manifestacije. Od 2002. do 2006. Drinska regata postala je veoma popularna i prerasla je u jednu od najvećih manifestacija tog tipa na Balkanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track