APSURD: Tri škole u Bujanovcu imaju po dva direktora!

Spor u Bujanovcu

APSURD: Tri škole u Bujanovcu imaju po dva direktora!

Srbija -
Takva situacija u osnovnim školama "Naim Frašeri" u Bujanovcu i "Miđeni" u selu Muhovac, kao i u srednjoj školi "Sezai Suroi", u Bujanovcu, u kojima se nastava odvija na albanskom jeziku

BUJANOVAC - Tri škole u Bujanovcu od 9. maja imaju po dva vršioca dužnosti direktora - jednog koga je postavila lokalna samouprava i drugog koga je imenovao novi školski odbor formiran na osnovu rešenja Ministarstva prosvete Srbije o privremenom organu u školama, izjavio je predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Galip Bećiri.

Bećiri je izjavio da je takva situacija u osnovnim školama "Naim Frašeri" u Bujanovcu i "Miđeni" u selu Muhovac, kao i u srednjoj školi "Sezai Suroi", u Bujanovcu, u kojima se nastava odvija na albanskom jeziku.

"Ministarstvo prosvete je 26. aprila, na osnovu primedbi Nacionalnog saveta Albanaca, poništilo rešenje koje je donela Skupština opštine Bujanovac o imenovanju školskih odbora u ovim školama, ali su direktori škola ignorisali rešenje Ministarstva i ostali na svojim funkcijama, a uskoro su novi školski odbori imenovali nove direktore", kazao je Bećiri.

Prema njegovim rečima, u školama koje dva i po meseca imaju po dva v. d. direktora vladaju loši međuljudski odnosi, što utiče i na izvođenje nastave. Dodao je da od Ministarstva prosvete "očekuje da preseče situaciju i da što pre uvede red i mir u škole".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track