Ivanjica ima vodu

Nema žeđi

Ivanjica ima vodu

Srbija -
U letnjem periodu je povećana potrošnja vode, pa se dešava da na pojedinim rubovima naselja pritisak opada na višim spratovima stambenih objekata

IVANJICA - Za razliku od susednih gradova i opština, koji su bez vode zbog kvara na vodovodnom sistemu "Rzav", u Ivanjici je vodosnabdevanje uredno za sve koji se snabdevaju vodom iz gradske vodovodne mreže, rekli su u JKP "Komunalno".

U letnjem periodu je povećana potrošnja vode, pa se dešava da na pojedinim rubovima naselja pritisak opada na višim spratovima stambenih objekata.

Prema rečima direktora tehničkog sektora "Komunalnog" Milana Tankosića, u vodosnabdevanju nema značajnih problema, jer su postrojenje i magistralni cevovod rekonstruisani prošle godine, a isključenja vode vrše se prilikom sitnih popravki i zamene vodovodnih cevi.

"Sva naselja koja su na mreži, dobro su snabdevena vodom, a ukoliko dode do nestanka vode u nekim naseljima ili pojedinim kućama, "Komunalno" može obezbediti cisterne sa vodom", rekao je Tankosić Tanjugu.Meštani Prilika nisu priključeni na gradsku vodovodnu mrežu, ali se u letnjim mesecima po potrebi jedan deo vode isporučuje preko urađenog cevovoda.

"U saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i lokalnom samoupravom, planirana je i izrada rezervoara od 2000 kubnih metara i cevovoda u naselju Bukovica. Za ovaj projekat raspisan je tender, ali se čeka razmatranje komisije“, najavio je Tankosić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track