SNS: 365 dana napredovanja Novog Sada
Foto: KURIR

SNS: 365 dana napredovanja Novog Sada

Srbija -
Na 24 stranice SNS nabrojano je šta je sve gradska vlast učinila otkako je koalicija predvođena "naprednjacima" preuzela vlast od koalicije predvođene Demokratskom strankom, u septembru 2012.

NOVI SAD - Aktivisti Srpske napredne stranke (SNS) delili su po gradu novine pod nazivom "365 dana napredovanja", u kojima su izneli rezultate rada gradske vlasti predvođene SNS-om u poslednjih godinu dana.

Na 24 stranice SNS nabrojano je šta je sve gradska vlast učinila otkako je koalicija predvođena "naprednjacima" preuzela vlast od koalicije predvođene Demokratskom strankom, u septembru 2012. godine. U podnaslovu novina piše da je reč o "novinama za Novosađane i sve koji žele da znaju istinu", a glavni naslov novina koje su aktvisti na rolerila delili je "Velike investicije u komunalnom sektoru". Prethodno su opozicione Demokratska stranka (DS) i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) organizovale odvojene protestne ulične akcije protiv gradskih vlasti.

Oni su optužili gradske vlasti da za godinu dana vladanja nisu doveli niti jednu investiciju u Novi Sad, da su prekomerno zapošljavali partijske kadrove u gradska javna i komunalna preduzeća, da je pogoršano stanje bezbednosti u gradu, te da Novi Sad propada. Na vlasti u Novom Sadu je koalicija SNS, Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke Srbije, Srpskog pokreta obnove, organizacije Treća Srbija i pokreta Drina-Dinara-Dunav.

Treća Srbija i Drina-Dinara-Dunav nisu učestvovali na lokalnim izborima maja prošle godine, već su nastali iz pokreta Dveri, odnosno iz Romske demokratske stranke. U opoziciji su DS, LSV i Srpska radikalna stranka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track