STRAVIČAN NAPAD U NIŠU: Držala sam unuka iznad glave dok su mi psi lutalice kidali nogu!
Foto: Beta Ap

Hrabrom reakcijom spasla detetu život

STRAVIČAN NAPAD U NIŠU: Držala sam unuka iznad glave dok su mi psi lutalice kidali nogu!

Srbija -

NIŠ - Zorica Stojičić (48) iz Niša, koju je kod ulaza u Staro groblje u Čarnojevićevoj ulici napao čopor od sedam pasa lutalica dok je šetala dvogodišnjeg unuka T.S. pribrano je podigla dete iznad glave da ga zaštiti, ali je zato ona zadobila duboke ujede na nozi, jer nije mogla da se pomera i brani.

Nesagledivih posledica spasao ju je jedan prolaznik koji je štapom razjurio pse lutalice.

"Šetala sam unuka oko 17 časova, išla sam od Fakulteta zaštite na radu ka marketu. Uzela sam ga u ruke da ne ugazi u baru kad sam čula lavež pasa iza leđa, ali nisam obraćala pažnju. Odjednom sam ih osetila iza sebe. Jedan crni pas me je odmah ujeo za nogu. Osetila sam strašan bol, jer je držao zarivene zube duboko u mojoj nozi. Krv je počela da curi iz noge, drugi pas je počeo da skače uvis, imam otiske njegovih šapa na ramenima", priča uznemirena Zorica.

HOROR U NIŠU NAPADNUTE DVE ŽENE: Čopor lutalica izujedao ženu dok je držala dete u naručju

Kako kaže, napalo ju je 6-7 pasa i svi su bili ogromni.

"Unuka sam uhvatila za noge i podigla ga iznad glave da ne bi mogli da ga dohvate. Samo mi je jedna misao bila u glavi, da zaštitim dete. Znala sam da ne smem da se pomeram, jer bi mogli da me obore, a u tom slučaju bi mi ubili dete na mestu", opisuje dramatične trenutke Zorica.

Njene krike začula je vlasnica obližnje radnje, kao i prolaznici, ali niko nije smeo da priđe čoporu koji je kidisao na nju.

"Nisqam strašljiva, ali sam se u tom trenutku uplašila za život unuka. Stajala sam, krvarila i trpela bol, kada je jedan prolaznik pritrčao sa štapom, pa je uspeo nekako da otera pse. Noga mi je bila krvava i modra od ujeda. U bolnici su mi previli ranu i rekli da je duboka. Doktori su mi rekli da je bolje što se nisam pomerala, jer bi mi pas iskidao meso. Nadam se da nisu imali besnilo", objašnjava Zorica.

(Blic/Branko Janačković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track