"SEBE JE SMATRALA BUNTOVNICOM!" Šinejd O'Konor intrigirala je SVET SVOJOM POJAVOM, a poistovećivala se sa OVE DVE ZVEZDE
Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Borba sa samom sobom trajala je godinama!

"SEBE JE SMATRALA BUNTOVNICOM!" Šinejd O'Konor intrigirala je SVET SVOJOM POJAVOM, a poistovećivala se sa OVE DVE ZVEZDE

Zabava -

Irska pevačica Šinejd O'Konor, koja je preminula u 56. godinije, sebe je doživljavala kao buntovnicu, ali kada je dospela na muzički vrh mediji su od nje napravili "ludaču" jer se nije ponašala kao ostale pop zvezde.

Šinejd O’Konor (54) nedavno je u intervjuu za Njujork Tajms rekla da najviše voli da bude sama. Kako je navodio list, iako je njena kuća je uređena u živopisnim, jarkim, bojama, lep par baršunastih stolica u dnevnoj sobi zapravo nije namenjen za sedenje.

Šinejd O'Konor
foto: Steve Meddle / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Namerno sam kupila neudobne stolice, jer ne volim da mi gosti dugo ostaju - rekla je O'Konor i dodala da ima sreće jer uživa u sopstvenom društvu.

Za razliku od 90-ih godina kada je pevačica bila skandal majstor, Šinejd je posle započela miran život, prihvatila je islam zbog čega je na glavi nosila hidžab.

Dve stvari o Šinejd O'Konor se ne zaboravljaju - krupni plan u videu za verziju pesme "Nothing Compares 2 U", i događaj kada je, zureći u kameru u emisiji "Saturday Night Live", pocepala fotografije pape Ivana Pavla II i time ubila sopstvenu karijeru.

Šinejd O'Konor
foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / Profimedia

Međutim, pevačica to ne vidi tako i u svojim memoarima "Sećanja" piše da ju je na pravi smer u muzici vratilo upravo to čuveno cepanje fotografije.

- Sebe je doživljavala kao buntovnu pevačku pankerku, a kada se popela na vrh pop lestvice bila je, kako kaže, zarobljena.

- Mediji su od mene stvarali ludaču jer se nisam ponašala kao što bi se očekuje od pop zvezde. Čini mi se da je biti pop zvezda gotovo kao da si u nekoj vrsti zatvora. Moraš da budeš dobra devojka", a to jednostavno nije Šinejd O'Konor - govorila je ona.

Luda ku*ka

Do trenutka kada se pojavila u emisiji "Saturday Night Live", u oktobru 1992. godine, već je bila označena kao luda - zbog bojkota dodele Gremija gde je trebalo da primi nagradu za ploču godine i zbog toga što je odbila da svira američku himnu "The Star-Spangled Banner" na početku koncerata.

O'Konor je videla i malo sebe kod žena koje su došle nakon nje - Ejmi Vajnhaus i Britni Spirs.

Šinejd O'Konor
foto: Martin Harris / Capital pictures / Profimedia

- Ono što su učinili Britni Spirs bilo je odvratno. Ako biste na ulici sreli neznanca koji plače, zagrlili biste ga. Ne biste počeli da ga fotografišete, znate?", rekla je O'Konor koja se osvrnula na ono veče kada je Britni proglašena ludom jer je obrijala kosu.

"Zašto su govorili da je luda zbog brijanja glave?", rekla je i dodala: "Ja nisam luda".

Kurir.rs/Pink

Bonus video:

48:52

USIJANJE 25.07.2023.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track