KULTNA SERIJA KAO PREDSTAVA: Da li će Rejčel i Ros konačno završiti zajedno? Da li će Dženis uspeti da pridobije Čendlera?
Foto: Nemanja Nikolić, Marina Lopičić, Profimedia, ATA images

hit u najavi

KULTNA SERIJA KAO PREDSTAVA: Da li će Rejčel i Ros konačno završiti zajedno? Da li će Dženis uspeti da pridobije Čendlera?

Kultura -

Kultna serija "Prijatelji" oživeće kao pozorišna predstava u Srbiji, a njeno premijerno izvođenje zakazano je za 20. oktobar u MTS dvorani u Beogradu.

Priča prati dogodovštine šest prijatelja koji provode dosta vremena zajedno, a sve počinje kada bogatašica Rejčel, bežeći sa sopstvenog venčanja, sretne svoju prijateljicu iz detinjstva Moniku. Njih dve postaju cimerke, a Rejčel se ubrzo sprijatelji sa ostalim Monikinim prijateljima. Svaka epizoda prati komične i romantične avanture šest prijatelja, ali i probleme u njihovim karijerama.

- Da li će Rejčel i Ros konačno završiti zajedno? Da li će Dženis uspeti da pridobije Čendlera starom ljubavnom taktikom? Ima li nade za Džoija da postane holivudski glumac i da li Fibi može da napravi muzičku karijeru ukoliko Monika pristane da joj postane menadžer? Sve ove događaje ljubitelji omiljene američke serije moći će da pogledaju u predstavi "Prijatelji", parodiji o prijateljstvu - najavljuju organizatori u saopštenju za medije.

Vaja Dujović
foto: Nebojša Babić

Omiljene likove Rejčel, Rosa, Fibi, Džoija, Čendlera i Monike dobili su poziv, kako saznajemo, da ožive glumci Vladimir Kovačević, Rade Ćosić, Marija Bergam, Nina Janković i Vaja Dujović. Finalna podela biće poznata kad krenu probe, koje su najavljene za kraj avgusta.

Iza ovog ambicioznog projekta stoji producent Boris Mišković, koji ima više od tri decenije iskustva u teatru. On godinama vodi kuću "Beo art", koja od 2015. godine uspešno posluje i izbacuje velike pozorišne hitove s glumačkim zvezdama. Neke od njegovih komada su "U agoniji", "Frenki i Džoni" (Sloboda Mićalović i Igor Đorđević), "Balava" (Jasna Đuričić) ili "Crna kutija".

Boris Mišković
foto: Damir Dervišagić

- Pozorišni svet je jedna čudna sorta. Neverovatna je ta ljubav među ljudima iz pozorišta, najbolje se osećaju jedni s drugima, tako da se saradnja među njima podrazumeva. Novac je tu najčešći problem, drugog zapravo i nema... - opisuje Mišković svoj rad.

Ova humoristička serija stekla je brojna priznanja tokom prikazivanja, kao i epitet jednog od najgledanijih televizijskih formata svih vremena. Poslednja epizoda prikazana je u maju 2004. godine, a gledalo ju je oko 52,5 miliona gledalaca u SAD, što je postavilo rekord u prvoj deceniji 21. veka. Zanimljivo je da su u prvobitnim ugovorima za prvu sezonu serije glavni glumci imali platu u iznosu od 22.500 dolara po epizodi, a u drugoj sezoni su dobijali različite honorare, koji su se kretali od 20.000 do 40.000 dolara po epizodi. Poslednje dve sezone glumci su po epizodi dobijali 1.000.000 dolara, što je Dženifer Aniston, Kortni Koks i Lisu Kudrou učinilo najplaćenijim TV glumicama svih vremena.

Prijatelji, Serija Prijatelji
foto: Profimedia

Uprkos svemu, glavni glumci su ostali dobri prijatelji i nakon što se serija završila, Dženifer je bila i kuma ćerki Dejvida Arketa i Kortni Koks. U zvaničnoj oproštajnoj komemorativnoj knjizi "Prijatelji do kraja" svako odvojeno priznaje u intervjuima da je glumačka postava postala deo njihove porodice.

Kurir.rs

Bonus video:

03:11

KO ŽIV, KO MRTAV Film koji ćemo uskoro gledati u bioskopima, a potpisuje ga mladi glumac Rade Ćosić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track