DA AUTOMOBIL MIRIŠE KAO DA JE NOV: Rešite se neprijatnih mirisa uz pomoć OVIH JEDNOSTAVNIH TRIKOVA
Foto: Shutterstock

PRAKTIČNI SAVETI

DA AUTOMOBIL MIRIŠE KAO DA JE NOV: Rešite se neprijatnih mirisa uz pomoć OVIH JEDNOSTAVNIH TRIKOVA

Auto -

Auto u kom se ne oseća dim od cigareta, ostaci hrane ili prethodne fleke svakako da je prijatniji za vožnju. Neprijatni mirisi mogu izazvati osećaj mučnine i svakako da onaj ko se vozi sa vama u automobilu neće poželeti ponovo da uđe u isti.

Zbog toga bi trebalo primeniti savete pomoću kojih ćete neprijatne mirise svesti na minimum ili ih potpuno ukloniti.

devojka, kola, vožnja, automobil
foto: Profimedia

Bakterije su česti uzročnici neprijatnih mirisa. Razmnožavaju se na ostacima hrane, a možete ih čak uneti na cipelama u automobil.

Za ukljanjanje bakterija možete koristiti asepsol, hidrigen ili sirće.

Pored bakterija, dim od cigareta je jedan od najupornijih mirisa. Čak i kada konzumirate cigarete u toku vožnje uz otvoren prozor, miris se zadržava unutar vozila.

Cigarete, Automobil
foto: Shutterstock

Ovog mirisa se možete rešiti tako što ćete potopiti komadić peškira u plastičnu činiju sa sirćetom, a potom tu činiju postaviti blizu pepeljare u autu, a možete i veću činiju sa potopljenim peškirom u sirćetu ostaviti na zadnjem sedištu oko pola sata.

Sirće će dobro apsorbovati neprijatan miris cigareta. Osim sirćeta možete posuti sodu bikarbonu, koju potom možete usisati.

Automobil, čišćenje
foto: Shutterstock

Još jedan izazivač neprijatnih mirisa je buđ. Srećom, možete sami napraviti sredstvo koje će otkloniti miris buđi u automobilu.

Od sastojka će vam biti potrebno: šolja destilovane vode, šolja vodke ili rakije, 10 kapi eteričnog ulja čajevca, 10 kapi eteričnog ulja eukaliptusa, 10 kapi eteričnog ulja lavande.

Sve sastojke pomešajte u bočicu s raspršivačem. Potom poprskajte sredstvo po unutrašnjosti vozila, i ostavite da odstoji 30 minuta, a potom obrišite krpom.

(Kurir.rs/Magazin Noovsti)

Bonus video:

02:41

Evo kako da pripremite svoj automobil za predstojeće hladne dane!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track