POLIRA I ČISTI: Evo kako sve možete da upotrebite pastu za zube! Oduševiće vas ovi TRIKOVI
Foto: Shutterstock

POMOĆ

POLIRA I ČISTI: Evo kako sve možete da upotrebite pastu za zube! Oduševiće vas ovi TRIKOVI

Žena -

Iako se u većni domaćinstava pasta za zube koristi za higijenu zuba, postoji još mnogo načina da je koristite.

Očistite peglu Ako se vaša pegla lepi za tkaninu koju peglate ili ako imate osećaj da ne klizi kao pre, vreme je da je očistite. Za to upotrebite pastu za zube i pamučnu krpu. Pegla treba da je hladna kada počnete da ribate krpom na koju ste stavili malo paste za zube. Nakon što ste uklonili svu prljavštinu obrišite je mokrom krpom i isprobajte je, sigurno ćete biti oduševljeni.

pegla
foto: Shutterstock

Očistite nakit Nakit nošenjem izgubi početni sjaj koji možete da povratite jednostavnim tretmanom koristeći četkicu i pastu za zube. Bez obzira koji je metal u pitanju svakako ćete mu vratiti sjaj blagim trljanjem četkicom na koju ste stavili malo paste. Najbolji efekat se vidi na srebru koje će sinuti čim ga malo protrljate ovim blagim abrazivom.

Uglancajte kupatilo Bela pasta za zube je najbolji abraziv uz čiju pomoć ćete uglancati celo kupatilo. Odlična je za blago uklanjanje naslaga kamenca, za sjaj česme, za izbeljivanje keramike. Sve elemente čistite pastom i mekanim krpama trljajući zaprljane delove dok se naslage ne uklone. Pored toga što će sve u kupatilu sijati, prostorijom će se širiti prijatan miris mentola, umesto neprijatnog mirisa hemije.

Oribajte patike Patike sa belom gumom brzo se isprljaju i deluju kao stare. Ako imate takve patike osvežite ih tretmanom sa pastom za zube. Ribanjem bele gume sunđerom ili četkicom za zube sa malo paste za zube povratićete belinu vaših patika i biće kao nove.

bele patike, pranje
foto: Shutterstock

Uklonite fleke od vode na drvenim površinama Bela pasta za zube je odlično rešenje za uklanjanje fleka od vode na stočićima ili drugim drvenim površinama. Nanesete pastu na fleku, ostavite da odstoji par minuta i blago istrljajte oštećeni deo. Ubrzo ćete primetiti kako fleka nestaje. Ostaje samo da uklonite ostatke paste i prebrišete drvenu površinu bez fleka i mrlja.

Uklonite fleke od kamenca Čase na kojima vidite ostatke kamenca nisu za bacanje. Kamenac ćete lako ukloniti tako što ćete celu čašu dobro istrljati pastom za zube a zatim isprati pod mlazom vode. Kamenac je nestao a sjaj i lepota stakla se povratila.

(Kurir.rs)

02:39

RECIKLIRANJE U KUĆNIM USLOVIMA: Do novog bioproizvoda od ljuske jajeta, kore lubenice, jestivog ulja! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track