NAPRAVIO NEVIĐENU POMETNJU NA PUMPI ZA 1. APRIL: Podelio vozačima preko 26.000 litara benzina, a ovo je CAKA! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

iznenađenje

NAPRAVIO NEVIĐENU POMETNJU NA PUMPI ZA 1. APRIL: Podelio vozačima preko 26.000 litara benzina, a ovo je CAKA! (VIDEO)

Auto -

Pošto je "April Fools Day" preimenovao u "April Fuels Day", stvorio je stotine metara dugu kolonu ispred benzinske pumpe.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Zorana Jevtić

Umesto prvoaprilske šale, Amerikanac Erni Boč Džunior je organizovao akciju u kojoj će tokom dana kad se širom sveta zbijaju šale, podeliti svima koji mu se pridruže čak 7.000 galona benzina, što je oko 26.500 litara. On je ovaj svojevrsni "dan benzina" najavio na svom profilu na Fejsbuku, uz obećanje da će pokloniti preko 30.000 dolara vredno gorivo.

Vozači su, naravno, poludeli za besplatnim benzinom pa je sva planirana količina podeljena za svega dva sata. Prvi vozači su u red stali odmah po objavi, oko 21:30, pa su od tada čekali celu noć do otvaranja benzinske pumpe.

Iznenađen što se pojavilo znatno više od planiranih 400 vozača, Boch je odlučio da produži akciju, kako bi automobile napunili i svi oni koji su stigli iz udaljenijih krajeva.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Dragana Udovičić

"Nikad nisam doživeo ništa slično, ove je savršeno, savršeno", rekao je Patrik Hejns, jedan od srećnika koji su besplatno dobili puni rezervoar goriva.

"Benzin doslovno prazni svačiji novčanik, uključujući moj, i mislim da je ovim vraćen sav novac koji smo potrošili na skuplje gorivo", rekao je ushićeno Hejnes za lokalnu TV stanicu.

Amerika se u poslednje vreme suočava sa drastičnim poskupljenjima goriva. Cene su toliko porasle da su i u Americi sve češći slučajevi krađe goriva iz parkiranih automobila.

"Napunio sam nedavno rezervoar automobila mog prijatelja i račun je bio 107 dolara. Zamislite, 107 dolara samo da bih natankovao auto, pa to nije normalno. Zato sam pomislio da treba nešto učiniti i tako je nastao April Fuels Day", objasnio je Boč kako je došlo do ove zanimljive akcije pomoći lokalnoj zajednici.

(Kurir.rs/Index.hr)

Bonus video:

01:09

Proleće u Kini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track