TESLA IZNEVERIO POLICAJCE U BAZELU: Tokom potere policijski službenici zbog kvara na vozilu doživeli NEVIĐENU NEPRIJATNOST
Foto: Printscreen Facebook Kantonspolizei Basel-Stadt

muke sa elektronikom

TESLA IZNEVERIO POLICAJCE U BAZELU: Tokom potere policijski službenici zbog kvara na vozilu doživeli NEVIĐENU NEPRIJATNOST

Auto -

Tesla Model X pompezno je najavljen 2019. kao novo vozilo policije u švajcarskom gradu Bazelu. Ubrzo su, međutim, usledile muke sa novitetom u voznom parku zbog ozbiljnih kvarova.

Ipak, vrhunac se dogodio kada je patrolu službeni Tesla Model X doveo u sramotnu situaciju tokom potere.

Operativni zapisnik kantonalne policije svedoči da su se elektronski kontrolisana vrata blokirala tokom potere i nisu mogla da se otvore, piše Revija HAK.

Tesla Model X, Policija Bazel
foto: Printscreen Facebook Kantonspolizei Basel-Stadt

Tokom akcije policijski službenici su zamolili dvojicu biciklista da stanu, jedan je postupio po uputstvima, a drugi je pobegao. Policajci su zatim pokušali da izađu iz Tesle jer su želeli da zaustave biciklistu.

Međutim, to im nije uspelo jer su vrata vozila bila blokirana, navodi se u policijskom izveštaju. Dakle, policajci nisu mogli da izađu iz automobila.

- Biciklista je tada primetio da ne možemo izaći iz vozila (naša vrata se nisu mogla ponovo otvoriti uprkos tome što je vozilo stajalo) i nastavio je beg kroz Sandgrubenstrasse - piše u izveštaju.

Poletni biciklista je iskoristio tehničke probleme policije, pa je vozio pešačkim tempom ispred Tesle i navodno je izazivao službene osobe.

Tesla Model X, Policija Bazel
foto: Printscreen Facebook Kantonspolizei Basel-Stadt

Na kraju se navodi da je čak krenuo prema policijskom automobilu i zabio se u njega. Jedan policajac je uspeo da otvori prozor na suvozačevom mestu i zgrabio je biciklistu. Zatim je izašao kroz prozor i završio akciju.

Portparol policije je potvrdio incident i naveo je da se vrata mogu otvoriti pomoću posebnog trika te da će svi policajci biti upoznati sa tim.

Koliko god se ovo činilo zabavnim, situacija u kojoj policijski službenici ne mogu da otvore vrata je izuzetno opasna. Pogotovo u slučaju pucnjave ili požara.

(Kurir.rs/ Autoblog/ Revija HAK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track