KO TI DADE DOZVOLU?! NIJE JAKA MAŠINA ZA SVAKOGA: Vozač Lamborginija hteo da ispadne šmeker, a na kraju mu se svi SMEJALI (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

viŠak "konja" i manjak veŠtine

KO TI DADE DOZVOLU?! NIJE JAKA MAŠINA ZA SVAKOGA: Vozač Lamborginija hteo da ispadne šmeker, a na kraju mu se svi SMEJALI (VIDEO)

Auto -

Posedovanje supersportskog automobila osim mnogo novca zahteva i veštinu za volanom kako se toliki "konji" ne bi otrgli i nastavili da galopiraju na način koji nije poželjan.

Upravo to se desilo jednom vozaču moćnog Lamborghini Huracan Performante dvoseda koji je hteo da se napravi važan tokom vožnje u Hong Kongu, ali su stvari izmakle kontroli.

Video koji je objavljen na stranici HK (Hong Kong) Cam na Fejsbuku, prikazuje plavog Huracana Performantea snimljenog kamerom iz automobila koji je išao iza njega.

Lamborghini Huracan, Hong Kong
foto: Printscreen Facebook

Nakon što se taj automobil približio Lamborghiniju, možemo čuti V10 "simfoniju" ispod poklopca motora Huracana dok automobil "poleće".

Sav taj obrtni moment bio je previše za vozača i superautomobil počinje kliziti prvo udesno, zatim ulevo, dok vozač pokušava povratiti trakciju.

Opet, Lamborghini menja kurs i zamalo udara kombi u drugoj traci, pa zatim udara u zaštitnu ogradu na drugoj strani.

Sve ovo, međutim, nije navelo vozača da pritisne kočnicu, već ponovo papučicu gasa posle čega opet gubi kontrolu nad Huracanom, ali umesto da se zabije u zaštitnu ogradu, ovaj put udara u kombi i šalje oba automobila u oštro okretanje ulevo.

Šteta na skupocenom Huracanu je velika, a zbog jedne gluposti ni kriv ni dužan nastradao je i drugi učesnik u saobraćaju čije je vozilo takođe oštećeno.

Ako je ovo pokazatelj ičega, to je da se ovakve nesreće mogu u potpunosti izbeći. Vozač Huracana očigleno nije bio u stanju upravljati Lamborghinijem, a suluda i brza vožnja često dovode i do fatalnih posledica.

(Kurir.rs/ Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track