PROBALA IZAZOV "JEDAN ORGAZAM SVAKI DAN" I IZNENADILA SE! Novinarka otkriva kako se osećala posle MESEC DANA doživljavanja vrhunca
Foto: Profimedia

bilo je i loših i dobrih strana

PROBALA IZAZOV "JEDAN ORGAZAM SVAKI DAN" I IZNENADILA SE! Novinarka otkriva kako se osećala posle MESEC DANA doživljavanja vrhunca

Žena -

Viktorija Berdvud, britanska novinarka koja je sebi postavila izazov 'Jedan orgazam svaki dan' i kasnije je opisala svoje iskustvo.

Statistike pokazuju da 75% svih žena nikada ne doživi orgazam samo od snošaja, čak i uz najbolje savete stručnjaka za seks, a ipak masturbiraju 62% ređe od muškaraca. Sve ovo znači da dame nemaju toliko orgazama. I to je prava šteta, s obzirom na njegove prednosti.

seks, orgazam, žena seks
foto: Profimedia

Orgazam je povezan sa poboljšanjem raspoloženja i psihičkim, kao i fiziološkim opuštanjem. Oksitocin - hormon bliskosti - oslobađa se iz hipotalamusa, koji može da neutrališe efekte kortizola, čineći da se osećamo manje pod stresom i pomaže nam da zaspimo.

- Može da deluje i kao prirodni lek protiv bolova - objašnjava psihoseksualni terapeut Kler Fokner, dodajući da je vredno napomenuti da kada doživimo orgazam dolazi do velikog povećanja protoka krvi kroz mozak, obezbeđujući mu hranljive materije i oksigenaciju. To je skoro kao vežbanje mozga. Na bazičnijem nivou, postoji određena nauka koja podržava činjenicu da orgazam povećava cirkulaciju, što može poboljšati zdravlje kože i kose.

Izazov - jedan orgazam dnevno

- Dakle, imajući na umu...hm, feminizam, upustila sam se u jednomesečni izazov da doživim bar jedan orgazam dnevno. Upravo sam preuzela stvari u svoje ruke, koristeći jedan od najboljih vibratora na tržištu. Prva nedelja je bila lagana. Jedva sam čekala da skočim u krevet, dočaram jednu od svojih rotirajućih fantazija i krenem na posao. Moji orgazami su došli brzo i intenzivno, baš kao san. Bila sam zadovoljna - opisuje Viktorija.

U danima koji su usledili primetila je da je opuštena i da se bolje koncentriše na poslu. Ali ubrzo nakon toga, izazov je zapravo postao - izazov.

- Došala sam kući kasno, pod stresom i umorna, i prvi put u životu samozadovoljavanje mi je bilo kao obaveza. Ipak, odlučna da nastavim sa eksperimentom, zgrabila sam vibrator i to učinila. Kako me je orgazam obuzeo, celo telo mi se opustilo. Osećala sam se kao da se topim u svom dušeku. Um mi se razbistrio i utonuo sam u dubok san, a sledećeg jutra probudila sam se osvežena i smirena - rekla je autorka.

seks, masturbacija, samozadovoljavanje
foto: Profimedia

Kasnije tokom nedelje, provela je veći deo dana negujući glavobolju. Sve što je tada želela je da leži sama u mračnoj sobi i ne igra se sa sobom. Zbog toga je odložila masturbiranje za kasnije.

- Volela bih da nisam. Posle onoga što se može opisati samo kao slabašan nastup, uspela sam da postignem vrhunac. Ubrzo nakon toga, moja glavobolja se popravila. Kako se pokazalo, glavobolja je jedna od bolesti koju treba da ublaže endorfini i hormoni oksitocin koji se oslobađaju tokom orgazma - ističe Viktorija.

Postoji čak i studija iz 2013. godine u kojoj je 60% ljudi sa migrenama izjavilo da im seksualna aktivnost ublažava bol.

Koje su prednosti i mane svakodnevnih orgazama?

- Kada je došao kraj četvrte, imala sam pomešane emocije. S jedne strane, bila sam srećan što sam na kraju izazova. Ugađati sebi, nešto što sam nekada volela i što sam redovno radila, pretvorilo se u dužnost, što je oduzelo deo zabave. Uzelo je danak i na mom vibratoru, koji nije imao mnogo akcije od pandemije. S druge strane, jasno sam videla pozitivne promene koje je u moj život donelo svakodnevno doživljavanje orgazama - kaže ona, ističući da se oseća opuštenije i da joj je ovo iskustvo poboljšalo san.

Seks, Oralni Seks, Orgazam
foto: Profimedia

S druge strane, mogla je bolje da se koncentriše, što joj je poboljšalo svakodnevni život. Generalno, osećala se srećnom, prenosi Miimperfectlife.

- Čak mi je i samopouzdanje poraslo. Možda zato što sam posvetila vreme nekoj bukvalnoj 'nezi sebe', ili možda zato što me je sve ovo dovelo u kontakt sa sopstvenim potrebama i sopstvenim telom. Pomoglo mi je da to vidim na način koji više oprašta i sa puno ljubavi. I, koža mi je izgledala dobro - kaže.

Da li bi trebalo da probate ovaj izazov sa jednim orgazamom dnevno?

- Dakle, verovatno ne bih preporučio da doživljavate orgazam svaki dan. Ali predlažem da bar nekoliko puta nedeljno odvojite vreme za vrhunac, radi zadovoljstva mentalnog i fizičkog blagostanja - savetuje Berdvud.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

04:39

SKANDAL! NAŠIM FUDBALERIMA NAMEŠTAJU SEKS AFERE Pauča: Boli me što smo takav narod koji PLJUJE svoje najveće sportiste SRAMOTA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track