KAKAV FERARI, LADA JE ZAKON! Šampion Formule 1 Kimi Raikonen na ovoj LEGENDI je učio da vozi, evo šta kaže o svom PRVOM AUTOMOBILU
Foto: Shutterstock/Irsan Ianushis, Shutterstock/Abdul Razak Latif

ISpovest koja je šokirala MNOGE

KAKAV FERARI, LADA JE ZAKON! Šampion Formule 1 Kimi Raikonen na ovoj LEGENDI je učio da vozi, evo šta kaže o svom PRVOM AUTOMOBILU

Auto -

Ledeni Finac, Kimi Raikonen, osvojio je srca brojnih ljubitelja Formule 1, kako svojom neposrednošću, tako i maestralnim vožnjama zahvaljujući kojima je 2007. postao šampion "najbržeg cirkusa na svetu".

Raikonen je svoj raskošni vozački talenat pokazao već kao dečak i od svoje desete godine nizao je uspehe u nekoliko evropskih takmičenja, počev od kartinga do Formula Renault šampionata.

Kimi Raikonen
foto: Shutterstock/Abdul Razak Latif

Već 2001. u svojoj 22. godini postaje vozač za Sauber i na taj način započinje karijeru u Formuli 1. Na svoju prvu pobedu čekao je do 2003. kada je vozio za McLaren Mercedes, a četiri godine kasnije svoje ime ispisao je zlatnim slovima u istoriji Formule 1 postavši šampion sa Ferrarijem.

Intrigantan, zanimljiv i "leden" tokom vožnji, Kimi je privlačio dosta pažnje tokom svoje karijere, a jedan od šok momenata je bio kada je otkrio koji je njegov prvi automobil, na kom je i naučio da vozi.

Očekujući da je u pitanju barem neki pristojno brz i spretan četvorotočkaš, novinar CNN je ostao "zaleđen" kada je čuo Kimijev odgovor.

lada
foto: Shutterstock/Irsan Ianushis

- Imao sam rusku Ladu. Uzeo sam je od prijatelja. Promenili smo motor, bila je idealna za nas, besplatna i veoma robustan automobil. Bila je crvena, ali smo je prefarbali u crno. Nikada se nije pokvarila - kazao je legendarni Finac u intervjuu za CNN.

Strani mediji su preneli da je reč o Ladi 2101 (VAZ-2101), koju Kimi očigledno ne zaboravlja i o njoj govori sa mnogo emocija i u superlativu, uprkos tome što sada u svojoj garaži ima moćne mašine kao što su Rolls-Royce Wraith Black Badge, Ferrari Enzo, Ferrari F12 i Ferrari 488 Pista.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track