MALO KOJI VOZAČ ZNA 4 TRIKA SA SIGURNOSNIM POJASOM: Mogu vam spasiti život, ali i da vam smanje GLAVOBOLJE! Evo koji su!
Foto: Profimedia

olakšavaju život

MALO KOJI VOZAČ ZNA 4 TRIKA SA SIGURNOSNIM POJASOM: Mogu vam spasiti život, ali i da vam smanje GLAVOBOLJE! Evo koji su!

Auto -

Zakonom je propisano da ne smemo da vozimo ukoliko nismo vezani sigurnosnim pojasom, a iako to nekada može da bude naporno vrlo je bitno da poštujemo pravila jer može da vam spasi život.

Ipak, ne samo da može da nam spasi život u slučaju saobraćajne nesreće. Sigurnosni pojasevi imaju još četiri druge namene koje će vam olakšati ili sačuvati život.

žena, Auto, Vožnja, Flaša, Voda
foto: Profimedia

Ukoliko vam se kola pokvare na nekom osamljenom mestu i nemate ko da vam pomogne da pogurate auto, izbacite pojas, pritisnite ga vratima i prebacite ga preko grudi i tako ćete lako, snagom sopstvenog tela, moći da pogurate automobil desnom rukom.

Kada kupujete auto, izvucite pojas ga do samog kraja jer se tamo mogu jasno videti neki tragovi poput buđi, što može ukazivati na to da je auto bio u vodi i da ga je vlaga nagrizala.

Pri dnu pojasa na zadnjoj klupi možete proveriti datum proizvodnje automobila. Zatim ga uporedite sa podacima koji stoje na vratima suvozača. Ako se datumi ne poklapaju, automobil je možda učestvovao u nekoj nesreći i zamenjen mu je sigurnosni pojas.

dete, auto
foto: Profimedia

Četvrti trik koji malo ko zna može vam spasiti život ako se nađete u nekoj opasnoj situaciji i ne možete da otvorite vrata automobila. Metalnim delom pojasa lupajući po staklu možete polomiti prozor auta i tako se izbaviti iz vozila.

(Kurir.rs/Alo)

Bonus video:

00:18

Motor mu ispao na sred puta puta a auto produžio: Nesvakidašnji udes na obilaznici oko Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track