OVOG SPAČEKA BI NEKO MOGAO DA KUPI ZA 200.000 EVRA: Kada pogledate malo bolje , biće vam jasno ZAŠTO je tolika cena (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/Dojče Vele

prelepo!

OVOG SPAČEKA BI NEKO MOGAO DA KUPI ZA 200.000 EVRA: Kada pogledate malo bolje , biće vam jasno ZAŠTO je tolika cena (FOTO, VIDEO)

Auto -

Jedinstveni primerak Citroëna 2CV, popularnog Spačeka, čija karoserija je izrađena od drveta, mogao bi da bude prodat po ceni od 150.000 do 200.000 evra na aukciji u Francuskoj 4. juna, objavili su organizatori Aymeric i Philippe Rouillac.

drveni Spaček, Spaček, Citroen C3
foto: Printscreen/Dojče Vele

"Reč je o vozilu od drveta koje je u savršenom voznom stanju. Nalazi se van svake konkurencije. Istovremeno, to je jedinstveno vozilo i umetničko delo", tvrdi Aymeric Rouillac.

Procenu cene koju bi drveni Spaček mogao da postigne su postavili na bazi "svetskog rekorda za jedan 2CV" koji je bio prodat za 176.000 evra. Ovaj model ima "sve potencijale da obori taj rekord", kaže Rouillac.

Karoserija 2CV je potpuno izvedena u drvu voćaka, za što se pobrinuo penzionisani francuski stolar Michel Robillard, navodi Index.hr.

Za izradu branika se koristio drvom oraha, a karoseriju je izveo u drvu kruške i jabuke.

drveni Spaček, Spaček, Citroen C3
foto: Printscreen/Dojče Vele

"Vozilo je položilo ispit tehničke kontrole, ima saobraćajnu dozvolu iz 1957., registrovano je i može na put", objasnio je Aymeric Rouillac. Stolar Robillard, koji je već izradio drvene makete za Ferrari, počeo je da pravi drveni Spaček 2011.

"Posvetio sam tome pet godina života, 5000 sati rada, strasti, danju, a ponekad i noću. 2CV se odvezao iz moje radionice u septembru 2017." kaže Robillard.

"Steglo me u srcu. Ali nema veze, imam već drugi projekat u glavi: DS21 Cabriolet coupé Chapron koji mislim da završim za 27 meseci i tako proslavim 70 godina DS-a", rekao je Robillard.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:10

ČETVRTINA AUTOMOBILA NEĆE PROĆI TEHNIČKI PREGLED?! Automehaničar šokirao: Ako ovako perete automobil, SPREMITE NOVAC ZA DELOVE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track