OLUPINA FERARIJA PRODAJE SE ZA NEVEROVATNU SUMU: Igoreo je tokom trke pre 60 godina, ali mu je cena i danas OGROMNA! (FOTO)
Foto: Jam Press/Darin Schnabel/Courtes / The Mega Agency / Profimedia

SKUP JE

OLUPINA FERARIJA PRODAJE SE ZA NEVEROVATNU SUMU: Igoreo je tokom trke pre 60 godina, ali mu je cena i danas OGROMNA! (FOTO)

Auto -

Olupina Ferarija, starog šezdeset godina, prodaje se za više od 1,2 miliona funti piše Daily mail. U oglasu se navodi da je u pitanju "intrigantan projekat restauracije" za entuzijaste automobila.

Reč je o modelu Ferrari 500 Mondial Spider iz 1954. godine koji se zapalio nakon sudara tokom trke pre skoro 40 godina. Automobil je ostao bez točkova, enterijera i bez svoje specifične crvene boje.

Ferari
foto: Jam Press/Darin Schnabel/Courtes / The Mega Agency / Profimedia

Mogao je da dođe do 100 kilometara na čas za 5,9 sekundi i da razvije maksimalnu brzinu od 230 kilometara na čas. Kako piše Dejli mejl, korišćen je u trkama u Evropi, uključujući Veliku nagradu Imole u Italiji, u godini kada je napravljen.

Tokom 1958. godine je izvezen u Ameriku, a 1963. vlasnik je zamenio "originalni motor američkim V-8, što je bila uobičajena praksa u to vreme". Navodi se da je u naredne dve godine automobil pretrpeo veliku štetu, kada se zapalio tokom sudara. Pomenuti model nalazi se među 20 Ferarija za prodaju u kolekciji "RM Sothebi's Izgubljeno i nađeno".

1 / 4 Foto: Jam Press/Darin Schnabel/Courtes / The Mega Agency / Profimedia

- Dok je odabrana grupa kolekcionara Ferarija znala za postojanje ovih izuzetnih automobila, ostatak sveta nije. Ovo predstavlja priliku koja se pruža jednom u životu za entuzijaste da nabave ove kultne Ferrarije - rekao je Rob Majers, izvršni direktor RM Sothebi's.

Procenjena vrednost za ovaj model je do 1,27 miliona funti (1,6 miliona dolara). Aukcija se održava u avgustu.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

02:58

POZNATI BIZNISMEN NASRNUO NA VERENICU I MALTRETIRAO JE! Novinarka Kurira: Ucenila partnera i ovajdila se za auto od 40.000 EVRA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track