JUTJUBER PLATIO FERARI SKORO POLA MILIONA DOLARA, ON SE ODMAH POKVARIO: Testirao novu ljutu mašinu, a onda se desio KOLAPS
Foto: Printscreen YouTube

MALER

JUTJUBER PLATIO FERARI SKORO POLA MILIONA DOLARA, ON SE ODMAH POKVARIO: Testirao novu ljutu mašinu, a onda se desio KOLAPS

Auto -

Jutjuber Džejk Pol platio je novi Ferrari 296 GTB 421.000 dolara. Izabrao je žuti primerak i odmah po primopredaji krenuo je na prvu vožnju. Pritom je jasno da auto nije deo neke buduće kolekcije, već ga je kupio kako bi uživao u njemu i usput povećao popularnost na društvenim mrežama.

Verovatno nije računao na osetljivost Ferarijevog proizvoda, koji je nakon samo nekoliko "agilnijih manevara" posustao. Umesto da ga lagano provoza i razradi, Pol je vrlo brzo krenuo da divlja u automobilu, a nakon što je merač pokazao 90 pređenih kilometara, pogon je posustao.

Umesto da iskoristi potencijal 830 KS snažnog hibridnog pogona i između ostalog iskusi promptni odaziv i ubrzanje (0-100 km/h za 2.9 s), Pol je pokvario Ferari i pre nego što je ušao u prvu krivinu. Vrteo se u mestu i "iscrtavao krugove", a onda su na digitalnoj komandnoj tabli krenule da prikazuju obaveštenja o kvaru na pojedinim sistemima, od Manetino selektora, preko ESC-a i automatske parkirne kočnice, pa sve do svetala. Poruka je bila jasna: "Obratite se zastupniku."

Dobra je vest da Ferrari i dalje vozi, te je verovatno samo greška na elektronici. A Polu definitivno nije dosadno jer drugi deo videa otkriva da je kupio i jedan sada već pravi klasik – Ford Fairline 500 Skyliner iz 1958. godine s ogromnim sklopivim krovom.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

00:21

SLUŠA CECU I VOZI FERARI OD 300.000 EVRA: Prijović posle kućnog zatvora u paklenoj mašini luduje Beogradom (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track